Minnesotai zavargások: gyilkosság miatt vád alá helyeztek egy rendőrtisztet

2021. április 14. 21:19

Vád alá helyezték Minnesotában a húsz éves Daunte Wrightot letartóztatás közben lelövő rendőrnőt szerdán.

2021. április 14. 21:19
null

Másodfokú emberöléssel vádolják és őrizetbe vették azt a rendőrnőt, aki Minnesotában agyonlőtt egy férfit. A minnesotai Bűnügyi Fegyelmi Iroda (BCA) szerint Kim Pottert szerda reggel tartóztatták le St. Paul-ban. Előzetes letartóztatását a Hennepin megyei börtönben tölti.

Sokkolója helyett fegyeréért nyúlt a rendőr

„A sokkolója helyet véletlenül a lőfegyverét használta vasárnap az a rendőr, aki egy igazoltatást követően lelőtt egy fekete bőrű fiatalt Minnesotában” – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Tim Gannon, a minneapolisi Brooklyn Center rendőrfőkapitánya.

Potter rendőrtiszt ésTim Gannon rendőrfőkapitány az esetet követően azonnal kiléptek Brooklyn Center rendőri kötelékéből, miután a gyilkosság miatt harmadik éjjel folynak összecsapások a rendőrség és tüntetők között. Az eset Minneapolis egyik külvárosában történt, pont akkor, amikor a George Floyd meggyilkolásával vádolt fehér exrendőr tárgyalása is folyik.

A vád a maximális büntetést kéri

A vád a maximális büntetést, azaz 10 év börtönt és 20 000 dollárnyi kártérítést kér, ehhez azonban az ügyészeknek bizonyítaniuk kell, hogy Potter „bűnös gondatlansággal” járt el valamint „ésszerűtlen kockázatot vállalt” – írja a Reuters. Ben Crump, a család ügyvédje úgy fogalmazott: „semmilyen ítélet sem adhatja vissza a Wright családnak szerettét”.

A haderő 26 éves veteránja tudja, mi a különbség a sokkoló és a lőfegyver között. Kim Potter kivégezte Dauntét, aki ellen mindössze egy kisebb forgalmi szabálysértés miatt volt kiadva letartóztatási parancs”

– tette hozzá.

Harmadik éjjel folynak összecsapások a rendőrség és tüntetők között

Kedd este molotov-koktélokkal és más lövedékekkel nyitottak tüzet Brooklyn Center rendőrkapitányságára tüntetők, vélhetően az áldozattal történtek miatt. A rendőrök könnygázzal, kábítógránátokkal és gumilövedékekkel viszonozták a támadást. Kedden a két áldozat, Daunte Wright és George Floyd családja közösen követelték, hogy vessenek véget a fegyvertelen fekete amerikaiak rendőrök általi meggyilkolásának.

A világot traumatizálta, amikor végig kellett nézzék, ahogy egy másik afro-amerikai férfit megölnek”

– nyilatkozta az eset kapcsán George Floyd testvére, Philonise Floyd.

Daunte Wright édesanyja, Katie az újságírók elmesélte, hogy az esetet megelőzően fia felhívta, hogy a rendőrök leállították, és kérte, hogy telefonon adja meg a rendőrségnek biztosítási adatait. Ekkor hallotta a rendőrségi felszólítást, hogy fia szálljon ki a járműből. Civakodás hallatszott, majd egy tiszt azt mondta, hogy tegye le a telefont. Amikor végül sikerült visszahívnia, a barátnője válaszolt, és közölte vele, hogy fiát lelőtték. „A vezetőülés felé tartotta a telefont, a fiam pedig ott feküdt és nem reagált” – mondta könnyezve. „Ekkor láttam utoljára láttam a fiamat” – mondta a lelőtt fiú édesanyja a közös sajtótájékoztatón. 

Fotó: MTI/AP/Star Tribune/Carlos Gonzalez

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2021. április 15. 08:59
Tököm kivan ezzel a rendőrtiszt elnevezéssel. Az officer csak annyit jelent angolul, hogy közhivatalnok. A tiszt nálunk a magasabb rangú (hadnagytól nagyobb egyenlő) rendfokozatok megnevezése. És azok nem járkálnak az utcán, hanem irodai munkát végeznek, vezetők. A helyes fordítás a rendőr, így: "Minnesotai zavargások: gyilkosság miatt vád alá helyeztek egy rendőrt" Nem kéne szó szerint átvenni angolból mindent. Ezt úgy hívják, hogy rossz fordítás. Mint az impeachment. Az annyira különleges szó ám, annyira nincs rá magyar megfelelő, hogy a pofánkba kell tolni. Magyarul egyébként bizalmatlansági indítvány. És akkor már megemlítem a csúcsot, mikor a gyerek jobban beszél angolul, mint magyarul: hüvelkyujjszabály. Mikor ezt olvasom, akkor tombolok. Figyeltél volna középiskolában magyarórán vagy csak simán olvastál volna magyar könyveket hülye amerikai sorozatok nézése helyett. Ökölszabály magyarul. De szomorú, hogy magyarázni kell.
Daily
2021. április 15. 07:55
blm és antifa emberei 32 embert öltek meg. Itt a lista : https://merica1st.com/extremist-files/2020-blm-antifa-deaths/
DonCiccio
2021. április 15. 06:19
Nincs más megoldás az amerikai fehéreknek mint Európába bevándorlónak. Javítanák az európai fehér népesség számarányát is és mukaképesek is Ugyanazt kell megcsinálni mint a dél afrikai fehéreknek, akik sokan visszajöttek.. Minél előbb annál jobb
annamanna
2021. április 15. 03:49
A rendőrnő: https://cdn.abcotvs.com/dip/images/10511164_041221-kabc-kim-potter-minnesota-img.jpg Az áldozat: https://www.insideedition.com/sites/default/files/styles/video_1920x1080/public/images/2021-04/dauntewright.jpg?h=c673cd1c
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!