Megállapodtak a bukaresti kormánykoalíció pártjai a közös kormányzás folytatásáról

2021. április 20. 22:07

„Bizalomerősítő” elemekkel egészítették ki a koalíciós megállapodást.

2021. április 20. 22:07

Florin Citu marad a miniszterelnök Romániában, a kormányt alkotó jobbközép politikai alakulatok pedig a koalíciós megállapodáshoz fűzött kiegészítésben pontosították együttműködésük szabályait, hogy elkerüljék a további konfliktusok kialakulását.

Erről kedden állapodtak meg a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a – Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) illetve a Szabadság, Egység és Szolidaritás Párt (PLUS) fúziójából létrejött – USR PLUS és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) vezetői, miután múlt héten az USR PLUS bejelentette, hogy megvonja a bizalmat Citutól egyik miniszterük hozzájárulásuk nélkül történt menesztése miatt. A kedden aláírt „bizalomerősítő” kiegészítés szerint a miniszterelnök ezentúl csak a koalícióval egyeztetve alakíthatja át kormányát.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Newman
2021. április 21. 01:14
Uram csak egy hetet, csak egyet!!!
fatman
2021. április 20. 23:07
Bezzegromániaaaaa :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!