Bidennek be kellene fejeznie a határfalat a New York Times rovatvezetője szerint

2021. április 08. 10:35

Bret Stephens úgy gondolja, ha Biden nem teszi meg, akkor a következő Trump fogja.

2021. április 08. 10:35
null

Bret Stephens, a New York Times rovatvezetője véleménycikkében amellett érvelt, hogy Joe Biden amerikai elnöknek be kellene fejeznie a mexikói határfalat. Erre a következtetésre azután jutott, hogy korábban a déli határfal egy résén átjutó autó balesetezett, ami 13 ember halálát okozta.

– írja Stephens.

Az újságíró rögtön hozzáteszi, hogy a véleményétől függetlenül továbbra is undorral tekint Trumpra, mint ahogyan a fal szimbolikájára is. Kitér arra is, hogy egy határfal nem tudja a migrációs válság gyökerét kellő hatékonysággal kezelni. Viszont kiemeli, hogy egy jól felépített fal ettől még központi eleme lehet a bevándorlási ügyek kijavításának.

– teszi hozzá Stephens.

Stephens véleménye szerint a falat a politikai pozíciók megerősítésére is fel lehetne használni. Úgy gondolja, hogy a fal megépítésével javulna az alkupozíció egy átfogóbb bevándorlási törvény eléréshez, amely tömegeknek nyitna utat az állampolgársághoz. Emellett kiemeli azt is, hogy kivenné az aduászt a populisták kezéből is.

A rovatvezető a gondolatait azzal zárja, hogy ismételten megjegyzi: a fal nem jelent egyedüli megoldást a bevándorlás problémájára. Azt azonban kiemeli, hogy a migráció önmagától nem fog alább hagyni, és az Egyesült Államok jelenleg azt teszi kockára, hogy úgy jár, mint a 2015-ös bevándorlási hullámnál Európa.

Kép forrása: Ed Jones / AFP

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Shaman 1.1
2021. április 10. 16:47
Nem kell oda fal! Egyesüljön Észak és Dél Amerika egy tömbben és akkor lesz majd ott szép új világ amikor mindnyájan az USA ban élnek. GO Rodrigez into Nyújork!
Google
2021. április 10. 14:35
Rossz, nagyon rossz falat epitett a Trump, de miert nem fejezte be? Most a demokratikus Biden bajlodjon vele, az legyen, he?
Krupp Skya
2021. április 10. 05:31
Németország bevándorláspolitikája ma olyan, mintha Hitlerék hajókat adtak volna az angolok partraszállásának megsegítésere a Második Világháborúban.
KötőDániell
2021. április 08. 21:38
Hogy ezek milyen szélhámosok! Te jó ég!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!