A szurkolók negyede lehet jelen az EURO 2020 holland meccsein

2021. április 07. 15:42

Amszterdamban és Bilbaóban 25 százaléknyi nézőt engednének be a stadionba, Szentpéterváron a nézők felét.

2021. április 07. 15:42
null

Legalább 12 ezren jelen lehetnek majd az amszterdami Johan Cruijff Arénában a nyári labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzésein. A Holland Labdarúgó Szövetség (KNVB) a kormánnyal és az amszterdami városvezetéssel közös közleményben tudatta, hogy 25 százalékos kapacitással számol, de a járványhelyzet függvényében növekedhet vagy csökkenhet a szurkolók száma.

„Nagyon megtisztelő, hogy mi, mint futballváros, részesei lehetünk ennek az egyedülálló tornának. Ezt az eseményt sok rajongó epedve várja. Együtt pedig biztonságos, felelősségteljes és jól szervezett tornává fogjuk tenni” – mondta Femke Halsema amszterdami polgármester.

A végleges döntést később hozza meg a kormány, amely szerdán arra figyelmeztetett, hogy ha a torna előtti hetekben újra jelentősen növekszik a fertőzések száma, lejjebb kerülhet a beengedhető szurkolókra vonatkozó limit. A nézőknek friss negatív Covid-teszttel kell majd rendelkezniük és be kell tartaniuk a szigorú egészségügyi protokollt.    

Az amszterdami stadionban játszik a holland válogatott a három csoportellenfelével, az ukránokkal, az osztrákokkal és az észak-macedónokkal, később pedig nyolcaddöntős mérkőzést is rendeznek benne.    

Ugyancsak 25 százalékos telítettséggel kalkulálnak Bilbaóban, ahol ez 13 és 14 ezer közötti nézőszámot jelentene mérkőzésenként a San Mamés Stadionban. A spanyolok itt játsszák majd csoportmeccseiket a svédekkel, a lengyelekkel és a szlovákokkal, illetve itt is rendeznek nyolcaddöntős mérkőzést. 

a dániai Koppenhágában zajló mérkőzések nézőszáma várhatóan meghaladja majd a 11 ezret, vagyis a Parken Stadion 29 százalékos befogadóképességgel fog működni. A 72 600 férőhelyes olaszországi Stadio Olimpicóban 25 százalékos kapacitás várható. 

A 2020-as Európa-bajnokság hatvanadik évfordulója miatt az UEFA az eseménynek különleges formátumát választott, Európa 12 rendező városával,A tornát 12 városban – köztük Budapesten – bonyolítják le amely városok a torna különböző szakaszait rendezik meg. A tornára június 11. és július 11. között kerül sor.

Fotó: MAURICE VAN STEEN / ANP / AFP

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Eva-Anna
2021. április 09. 15:40
A FIFA jelzese szerint 25-50 % között lesz az egyes orszagonban a stadionok elyeinek eladasa. A legmagasabb Daniaban. A budapesti es a müncheni stadionokra meg nincs adat. Valoszinüleg 19 utan teszi a ket orszag közze a lehetseges nezöszamot. Magyarorszag a 3. hullam tetöpontjan/leszallo agaban van, Nemetorszagban erössen emelkedö a tendencia, ugy gondolom, Nemetorszag ca 2-3 het hatranyban van. Valoszinüleg egy elözetes szam aprilis 19-e utan jön ki. Teljesen marhasag, hogy Magyarorszag az eszeveszett futbal rajongo Orban miatt "nyit" lassan ki. Egyebkent.Ha el lehet menni a fodraszhoz meg nem azt jelenti, hogy el is kell menni. Ha el lehet menni vasarolni 10m2/fö nem azt jelenti, hogy el is kell menni. Ugy latszik a lakossag egy resze elfelejtette, vagy meg sem tanulta, hogy mi az egyeni felelösseg. EZEN is mulik a virus legyözese. egy evvel ezelött jo szamok voltam Magyarorszagon, miutan a nyugati orszagokban, ahol az idösek nagy resze idös otthonban el, azonnal megkapta a betegseget. Volt nem egy idös otthon, ahol a lakok 80 % meghalt. Most az idös otthonok vedettek, Magyarorszagon is, de itt relativ nagyon kevesen elnek apolasi otthonikban, Megoldja a csalad. Most pont ezek az idös es közepkoru emberek betegednek meg, OTTHON. Erre nem tud sem miniszter vigyazni, sem pedig az egeszsegügy. Erre a csaladtagok tudnak vigyazni. Az unokak, gyerekek, ismerösök. A halaleset nem a mostani infekt következmenye, hanem kb 4-6 hettel ezelöttie amikor az oltasi szint alacsony volt.
Box Hill
2021. április 07. 17:30
Szurkolók negyede? Honnan tudják a szurkolók számát?
kisgul
2021. április 07. 16:09
A Holland átoltottsági adatokat látva, nyugodtan lehetne teltházas is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!