Rassz és egyéb identitás alapján tart külön diplomaosztókat a Columbia Egyetem

2021. március 19. 20:23

A nagy presztízsű oktatási intézmény lehetőséget ad külön ceremóniára jövedelem és nemi identitás alapján is.

2021. március 19. 20:23
null

A Columbia Egyetem 6 különböző, elkülönített diplomaosztót tervez tartani – írja a New York Post. A ceremóniákat elsősorban rassz, továbbá jövedelmi szint és nemi identitás alapján fogják elkülöníteni egymástól.

Rasszok, osztályok, nemi identitások külön

A New York-i iskola weboldalán található részletek szerint lesz rassz alapján külön diplomaosztó az őslakos amerikaiaknak, az ázsiai amerikaiaknak, a latin-amerikaiaknak, illetve az afrikai-amerikaiknak is.

A felsőoktatási intézmény viszont nem csak bőrszín és etnikai hovatartozás alapján ad lehetőséget szegregált ünnepségre. Bevezetik a külön diplomaosztót az alacsony jövedelmű hallgatóknak is. Emellett szintén lesz lehetőségük az „LGBTIAQ+” személyeknek is külön ünneplésre a „levendula” diplomaosztó keretében.

A koronavírus járvány miatt bevezetett korlátozások miatt azonban a ceremóniákat online fogják megtartani.

Önkéntes és bárki részt vehet

Az egyetem kedden a Twitter-oldalán közleményt adott ki a diplomaosztó ünnepségek ügyében. Ebben elmondták, hogy az események csak kiegészítik és nem helyettesítik a hivatalos diplomaosztót. Emellett hozzátették, hogy

az azokon való részvétel önkéntes alapú, és minden hallgató számára nyitott.

A közleményben kiemelték azt is, hogy a szóban forgó eseményeket a hallgatói csoportok szervezik.  

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2021. március 20. 13:17
Arthur Hertzberg történész szerint az Egyesült Államokba történő 1881-es tömeges bevándorlást követően a zsidók számarányuk alatt kaphattak felsősoktatói állást 1930-ig, és a diákokkal szemben is diszkrimináció érvényesült. 1920-ban mindössze 214 zsidó orvostanhallgató volt New York államban, majd 1940-re ez a szám 108-ra csökkent. Ugyanezen időszakban - 1935 és 1946 között - a zsidó állatorvos hallgatók száma 12%-ról 2%-ra csökkent.(2) De a magyarországi pozitív diszkriminációs intézkedések voltak a kifogásolandók.
KötőDániell
2021. március 20. 07:16
Ezek aztán jól átestek a ló másik oldalára! És észre sem veszik. Mindezt a tolerancia jegyében.
néhai Ch.Pilot
2021. március 20. 00:40
USA = United States of Abnormality BLM = Black Likes Murder
Name7
2021. március 19. 23:22
Hülyéknek nem lesz külön? Arra mind elmehetnének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!