Művészeti galériává alakítanának át egy bezárt áruházat

2021. március 05. 15:38

Művészeti galériává alakítanák át a Debenhams brit áruházlánc egykori fő üzletét a londoni Oxford Streeten.

2021. március 05. 15:38
null

Az áruházlánc még januárban jelentette be, hogy a járványügyi korlátozások feloldását követően nem fogja újranyitni központi üzletét. A hétemeletes és csaknem 37 ezer négyzetméteres épülethez senkinek nem fűződik gazdasági érdeke. Az elmúlt években

egymás után tűntek el az Oxford Streetről a jelentős kiskereskedők a magas bérleti díjak és az online verseny miatt.

A londoni Westminster negyed tanácsának munkáspárti tagjai által javasolt Oxford Street Art House az egész épületet elfoglalná. Az alagsorban műhelyek, a földszinten egy bolt és egy közkönyvtár, az emeleteken pedig többek között a divatnak, a fotográfiának és a filmművészetnek szentelt kiállítótermek kapnának helyet. A tetőn teraszt alakítanának ki és számos kávézót.

(MTI)

Címlapkép: A londoni Oxford Street. Fotó: MTI/EPA/Andy Rain

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Az ajtónak támaszkodni tilos
2021. március 05. 19:01
A képen miért a Selfridges áruház képe van? A Debenhams egy betonmostrum.
Pierre
2021. március 05. 16:48
a kep a Selfridges. A Debenhams kicsit arrebb van.
alkaloidablog
2021. március 05. 16:31
A címlapkép nem a szóbanforgó épületet ábrázolja. Mindenesetre az akkor is vicces, hogy ott most nyitnak egy olyasmi helyet, mint amilyen itthon a Corvin áruházban működött foglaltház utánzatú rémséges hely volt. Egészségükre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!