Mexikó megerősítené a déli határait

2021. március 19. 22:36

A cél az illegális migráció feltartóztatása.

2021. március 19. 22:36
null

Mexikó bejelentette, hogy újabb lépéseket tesz meg annak érdekében, hogy feltartóztassa a délről érkező illegális bevándorlást – írja a Reuters. A Guatemalával közös határon ezentúl militarizált rendőrséget fog állomásoztatni, illetve drónokkal fogják ellenőrizni a belépési pontokat.

A fenti szigorítások mellett betiltásra kerülnek a nem kulcsfontosságú beutazások is, mint például a turizmus. Ez az intézkedés egy hónapig lesz érvényben, amely határidő a letelte után azt meg kell majd újítani.

Az intézkedés mögött az áll, hogy a latin-amerikai ország megakadályozza, hogy rajta keresztül érkezzenek meg az illegális bevándorlók az Amerikai Egyesült Államokba. Sok bevándorló ugyanis azzal a szándékkal lépi át a mexikói határt, hogy az USA-ban szerezzen menedékjogot.

Címlapképen: Guatemala felől érkező bevándorlótömeg próbál átkelni a mexikói határon

Kép forrása: Jacob Garcia / AFP

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LPJ53
2021. március 20. 15:53
A gázai övezetböl is elindult egy csapat Palesztinaba, azóta sem értek oda.
Búvár Kund
2021. március 20. 06:44
Hát a kampányban ment a Biden meghívó! Mint nálunk hat éve a Merkel meghívó. Mindketten más ok faxával verték a csalánt. Merkel az unió déli államaiéval, Bidé meg Mexikóéval. Úgy gondolják, majd mi meg ők megállítjuk őket, ők meg majd itt nálunk kiszemezgetik a javát. Dehát csak szemetet hord ide a szél.
luzitanxaver
2021. március 20. 05:48
Te mondd, hogy álprobléma, a te hangod mélyebb.
Bitrex®
2021. március 19. 22:59
Jönnek a kis macheték. Ezek csak annyiban különböznek az afgánoktól, szírektől, hogy legalább keresztények. Attól még az USA-ban simán ellopnák az autódat, lelőnék egymást egy zacskó heroinért, kirabolnák a benzinkutat. Aztán meggyónnák a templomban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!