A homoszexualitás népszerűsítésére kéri a francia imámokat a miniszter

2021. március 28. 00:18

A muzulmánok tiltakoznak.

2021. március 28. 00:18
null

Marlène Schiappa az állampolgársági ügyekért felelős francia miniszter arra kéri a Franciaországi Iszlám Elveinek Kartáját aláíró imámokat, hogy ezentúl foglalják prédikációikba a szexuális szabadsághoz fűződő jogot – olvasható az elemi.hu szemléjében. Schiappa szerint az imámoknak feladatuk, hogy elfogadtassák a muzulmán hívőkkel az azonos neműek házasságát.

Marlène Schiappa kijelentései azonnali tiltakozást váltottak ki a franciaországi muzulmán hívők és az imámok körében. A Párizsi Nagymecset rektora, Chems-eddine Hafiz szerint a karta szövege ugyan elutasítja a szexuális beállítottságon alapuló diszkriminációt, de az nem kötelezi az aláíróit arra, hogy a homoszexuális házasságok támogatása mellett foglaljanak állást.

A Franciaországi Iszlám Elveinek Kartáját a francia kormány és a Franciaországi Muzulmán Hívők Tanácsa (CFCM) nemrégiben közösen dolgozta ki annak érdekében, hogy az aláíró felek elkötelezzék magukat a Francia Köztársaság értékeinek a tiszteletben tartására muzulmán hitük zavartalan gyakorlása mellett.

(Elemi.hu)

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ykzsmed
2021. április 06. 10:18
Elfogytak a francia kecskék és juhok, kénytelenek a franciák igénybe venni a bevándorlókat....
rollotomasi
2021. március 28. 20:48
A muzulmán nem buzulmán! Ebbű baj lesz, more!
bpe
2021. március 28. 20:07
jajaja, mer' az iszlámban ezt csak kérni kell!! balf@szok.
szodabár
2021. március 28. 19:52
A legjobb buzi a zsidó buzi, a cigány buzi és a buzulmán buzi. Támogatom! Még, még még!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!