Covidos lett a szír rezsim vezére és neje

2021. március 08. 15:04

Megfertőződött koronavírussal Bassár el-Aszad szíriai elnök és felesége – közölte a szíriai államfő hivatala hétfőn.

2021. március 08. 15:04
null

A tájékoztatás szerint az elnököt és feleségét azt követően tesztelték, hogy a koronavírus-fertőzésre jellemző enyhe tüneteket mutattak. Az elnöki hivatal hozzátette, hogy mindketten jól vannak, és a két-három hetes otthoni karanténból folytatják munkájukat.  Az 55 éves Aszad egészségi állapotáról közelebbit nem tudni, ugyanakkor tavaly augusztusban röviden meg kellett szakítania egy parlamenti beszédét vérnyomás-probléma miatt.    

A 17,5 millió lakosú Szíriában a járvány kitörése óta 15 ezer fertőzöttet azonosítottak,

közülük mintegy ezren estek áldozatul a vírusnak. Segélyszervezetek szerint a járvány egyre inkább terjed, különösen az ország északnyugati felében.    

Szíria 2011 óta konfliktus dúlta ország.

A békés kormányellenes tüntetésekkel kezdődött válság véres polgárháborúvá fajult, amelyben Oroszország és Irán a Bassár el-Aszad vezette szíriai kormányt, Törökország pedig a határai mentén aktív – mérsékeltnek mondott – ellenzéki milíciákat támogatja.Jelenleg a damaszkuszi kormány Szíria területének nagy részét ellenőrzi, az ország egyes területei azonban a rezsim ellenzékének kezén vannak, a török határ melletti övezetben pedig a török hadsereg és annak szíriai szövetségesei alakítottak ki biztonsági zónát.    

A harcok miatt százezrek vesztették életüket és milliók voltak kénytelenek elmenekülni otthonaikból, több mint ötmillióan közülük külföldön kerestek menedéket.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/STR

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tölgy
2021. március 08. 18:00
Nem tudom, hogy az MTI-be, vagy a mandiba fészkelték be magukat a libsibolsinácik, ám jó lenne más országok minősítgetését kiküszöbölni. "rezsim"!?
davide
2021. március 08. 17:23
Hosszú életet kívánok neki a népe élén.
bispora
2021. március 08. 15:52
A qrva anyád MTI!
12345
2021. március 08. 15:38
Jobbulást!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!