A román politikus szerint Kelemen Hunorék „öltönyös hunok”

2021. március 04. 06:46

Akik nem törődnek azzal, hogy ártatlan embereken gázolnak át, csakúgy mint Attila harcosai.

2021. március 04. 06:46
null

„A politika egy rusnya, szőrös állat, ma pedig ismét kijutott a magyarellenes megnyilvánulásokból az elöljáróink körében, mintha Iliescu születésnapján hirtelen visszaröppentünk volna a `90-es évek magyargyűlölő hétköznapjaiba” – kezdi szórakoztató, ám korántsem komolytalan témáról szóló cikkét a Főtér. Romániában ugyanis a koronavírus-járvány harmadik hullámának felfutásával párhuzamosan mintha újra erősödne a magyarellenesség is. 

Alin Tișe, a Kolozs megyei tanács elnökének magyarellenes kirohanása után egy szocdem politikus volt a soros. Radu Cristescu képviselő Facebook-bejegyzésében azt találta írni, hogy  „az RMDSZ-es horda” vezérei úgy viselkednek „mint Attila hunjainak leszármazottai”, akik nem törődnek azzal, hogy ártatlan embereken gázolnak át. Mindez az összehasonlítás azután jött ki a román honatyából, hogy az erdélyi magyar párt  is megszavazta a Cîțu-kormány költségvetését, amellyel szerinte gyermekek és nyugdíjasok millióitól veszik el a pénzt (mert ugye nem nő se a gyerekpénz, se a nyugdíj).

Azt ugyan hozzáteszi, hogy a romániai magyarok túlnyomó többsége rendes ember, neki csak a vezetőikkel van baja, akik „30 éve manipulálják őket”.

Így aztán ezek az „öltönyös hunok” szégyellhetnék magukat.

Ön szerint Kelemen Hun-or tud hátrafelé nyilazni? Kommentben írja meg!

Nyitókép: Főtér

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béna Géza
2021. március 07. 11:51
Ja azt elfelejtettem meg említeni hogy a vadaknak azóta van csizmájuk hogy negyvennégyben a lemészárolt német tisztek lábáról lehúzták, sajnálom hogy sokan mi magunk sem vagyunk tisztában hogy kik is vagyunk
Béna Géza
2021. március 07. 11:40
Hé emberek ezek a vadak ha helyzetbe kerülnek senkinek nem kegyelmeznek , annak idején a Torda és Enyed környéki településeket ki irtották asszonyokat gyerekeket öregeket mészárolta k le a templomokban bokáig tapostak a lemészároltak vérében volt olyan település ahol néhányan életben maradtak de miután elvonultak a vadak lévén szemtanúi a borzalmaknak fölakasztották magukat, ennek tudatában az egyik fő kolompos ott virít Vásárhely központjában
kingsjewel
2021. március 05. 21:40
A románok meg balkáni eredetűek. A legközelebbi nyelvrokonaik a Balkánon vannak. Sőt, ha még jobban visszamegyünk, mondjuk 5000 évet, ők indo-európaiak, az indo-európai őshaza pedig a Kaszpi-tenger környékén, vagy más elmélet szerint Anatóliában lehetett. Ők sem őshonosak a Kárpát-medencében. A magyarok jóindulatából telepedhettek le, amivel jóval később visszaéltek...
Ninini
2021. március 04. 20:01
Ez igazán hízelgő, köszönjük szépen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!