Mexikói elnök: Biden politikája ösztönzi a migrációt

2021. március 24. 08:58

A kritika azután érkezett, hogy a közép-amerikai állam is hozzálátott a déli határának megerősítéséhez.

2021. március 24. 08:58
null

Andres Manuel Lopez Obrador mexikói elnök kijelentette, hogy a Biden-adminisztráció bevándorlás-politikája nagyban hozzájárult az elmúlt hónapokban kialakult felfokozott migrációhoz – írta meg a FoxNews.

Az enyhe politika ára

Februártól kezdődően az Egyesült Államok déli határán egyfajta humanitárius válság alakult ki, miután évtizedek óta nem látott bevándorlótömegek érkeztek. Mint megírtuk, az előző hónapban több mint 100 ezer migráns érkezett az amerikai-mexikói határhoz, sokan közülük kiskorúak. Ez utóbbi hatására újranyitották azokat a létesítményeket is, amelyeket a Trump-adminisztráció ideje alatt a demokraták „gyerekketreceknek” neveztek.

Joe Biden több olyan bevándorlásügyi korlátozást is visszavont, amelyeket még elődje, Donald Trump vezetett be. Leállította például a „Maradj Mexikóban!” intézkedést, illetve a déli határfal finanszírozását is.

A migránsok kihagyhatatlan lehetőséget éreznek

A fentivel kapcsolatban Obrador elnök a következőt nyilatkozta:  „Az lett az elvárás, hogy Biden elnök kormánya alatt majd jobb ellátásban részesülnek a bevándorlók”. Hozzátette: „Ez azt eredményezte, hogy a közép amerikai országokból és a mi országunkból érkező bevándorlók át akarnak kelni a[z amerikai] határon, mivel úgy gondolják, azt most könnyen megtehetik”.

Az amerikai tisztviselők hamarosan találkoznak Mexikó és Guatemala képviselőivel, hogy megvitassák mi lenne a legjobb megközelítése ennek a válságnak. Mint megírtuk, korábban Mexikó bejelentette, hogy megerősíti a déli határait, ahol beveti a katonaságot is.

Kép forrása: Eyepix / AFP

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2021. március 24. 14:58
Joe Biden meghagyta a Donald Trump által bevezetett rendkívüli jogrendet is, melynek köszönhetően bárkit indoklás nélkül deportálni tudnak az Egyesült Államokból, ezzel a jogkörrel az új elnök előszeretettel élt is. Gyakorlatilag minden felnőttet és bevándorló-családot, aki megjelent az amerikai határon, visszatoloncoltak Mexikóba, viszont a kísérő nélküli kiskorúakat Biden elnöki rendelete alapján bevándorlási intézményekbe szállították. Ennek eredményeképpen már 15 ezer felügyelet nélküli kiskorút tartanak fogva az amerikai bevándorlási intézmények. heteken keresztül próbálták távol tartani a sajtó munkatársait és az emberjogi szervezeteket a bevándorlási központoktól. Végül Biden saját párttársai kezdtek el fotókat szivárogtatni a kialakult helyzetről, először Henry Cuellar, Texas demokrata képviselője küldött képeket az Axiosnak, melyek drámai körülményekről árulkodnak. Az látható rajtuk, hogy a bevándorlókat hatalmas, ablak nélküli csarnokokban összezsúfolva tartják, műanyag matracokon alszanak és fóliatakarókkal takaróznak. egy határőr, aki ezen intézmények egyikében dolgozik levelet írt a Fox Newsnak, melyben arról számol be, hogy akad olyan zárkarész, melyet 80 ember fogva tartására találtak ki, de 694 kiskorút tartanak ott mindössze két felnőtt korú felügyelete mellett. A kialakult helyzet azért súlyos arcvesztés Biden-kormány számára, mert a Demokrata Párt és maga Joe Biden is súlyosan kritizálta Donald Trump elnököt azért, mert „gyerekeket tart ketrecekben.”
Tibesz26
2021. március 24. 11:04
egyetértek senyor joe biden egy erőse n radikális migárnspárti bandito
formaegy
2021. március 24. 10:17
Ha eszetek van segítettek minden bidencsordának, (szállításokkal) hogy bejussanak az USA-ba! Ezt szavazta meg az USA akkor tessék! Minden bidencsordának szabad az út!
tacsi90
2021. március 24. 10:10
még véletlenül se a mexikói állam összeomlása és a drogháború miatt menekülnek a hombrék, hanem a bájden miatt...értem:)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!