Dunaszerdahelyi kórházigazgató: Harminc százalékos a kórházi halálozási arány

2021. február 19. 12:15

Bock Sylvia elmondta: Szlovákia két részre szakadt járványügyi szempontból, és a magyarlakta területek a legfertőzöttebbek között vannak.

2021. február 19. 12:15

Szlovákia két részre szakadt, ami a fertőzöttséget illeti: a keleti és délnyugati, magyarlakta részek sajnos fertőzöttebbek”mondta az ATV Start péntek reggeli adásában Bock Sylvia, a dunaszerdahelyi kórház igazgatója.

A kettészakadás oka szerinte a brit mutáns januári megjelenése, amely a mostani fertőzöttek 75 százalékát adja. Az orvos szerint az északkelet-szlovákiai, Angliában dolgozó vendégmunkások hozhatták be decemberben az új mutánst, amikor hazatértek karácsonyozni.

Arra a felvetésre, hogy megismétlődhet a tavaly márciusi bergamói helyzet, Bock úgy válaszolt, hogy azért ez a veszély közvetlenül még nem fenyeget, de annyiban hasonlít a szituáció, hogy a dunaszerdahelyi kórházban is 30 százalékos a koronavírus-fertőzöttek halálozási aránya.

A magyarországi segítségről szólva elmondta: egyelőre lélegeztetőgépeket ajánlott fel hazánk,  egészségügyi személyzet még nem érkezett, igaz, az általa vezetett kórháza nem is igényelt ilyet.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civis72
2021. február 19. 14:00
Több teszt , több európa
lendvaiildiko
2021. február 19. 13:25
Bratislava dobreva
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!