Romániában csak a román lehet anyanyelv

2021. február 22. 07:54

„A bukaresti belügyminisztérium fontosnak tartotta, hogy az anyanyelv napjának reggelén emlékeztesse az embereket, hogy milyen fontos nap van ma” – tette közzé a Főtér.

2021. február 22. 07:54
null

Február 21-ét 2002-ben nyilvánította az anyanyelv napjává az ENSZ közgyűlése. Nyilván, szimbolikus a jelentősége. „A bukaresti Belügyminisztérium fontosnak tartotta, hogy az anyanyelv napjának reggelén emlékeztesse az embereket, hogy milyen fontos nap van ma” – tette közzé a Főtér.

„Jó reggelt, Románia! Jó reggelt mindenkinek, aki románul beszél!”

A kapcsolódó minisztériumi Facebook-posztban kiemelték: „ne feledjük, hogy

És ha érzelmeinket így éljük meg, jó lenne, ha így írnánk és beszélnénk is” – hangsúlyozták. Majd hozzátették:

(Florin Citu új román miniszterelnök. Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gáll Gábor
2021. február 22. 13:13
Minden ilyen DIKTATORIKUS kijelentes annak a rendszernek/orszagnak a hanyatlasat jelenti! Eroszakkal nem lehet egy orszagot fenntartani!
Box Hill
2021. február 22. 13:03
Romániában lehet, de Erdélyben nem.
Gombóc XVI. Artúr
2021. február 22. 11:38
Amikor Románia elrabolta Erdélyt, akkor ott összesen a lakosság 17%-a volt román. Szóval csak óvatosan azzal a román nyelvvel...
dr Justice
2021. február 22. 10:29
"Jó reggelt Románia!" Színes szélesvásznú román vígjáték (2021) Főszerepben: Florin Citu - Adrian (rádiós műsorvezető) Történet: Adrian rádiós műsorvezető Erdélybe érkezik, hogy ellássa az ottani rádiós megbízatást. Hamarosan tanár is lesz, és erdélyi embereket tanít románul. Adrian megismerkedik egy székely lánnyal, akibe szerelmes is lesz, és rájön, hogy megbízatása révén egy hidegháborús erőszakgépezet részévé vált.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!