Kézzel hajtott vasúti platóval tértek haza az orosz diplomaták Észak-Koreából

2021. február 26. 08:00

A nyolc emberből álló csoport, a koronavírus-járvány nyomán leállított légiközlekedés miatt kénytelen volt előbb 32 órát vonatozni, majd további két órát buszozni.

2021. február 26. 08:00
null

Vasúti platót tolva tértek haza Észak-Koreából a phenjani orosz nagykövetség munkatársai – közölte csütörtök éjjel az orosz külügyminisztérium.

A nyolc emberből álló csoport, köztük több gyerek a Covid-19-járvány nyomán leállított légiközlekedés miatt kénytelen volt előbb 32 órát vonatozni, majd további két órát buszozni.

Az út utolsó szakaszát az orosz határig gyalogosan, a vasúti síneken tették meg, csomagjaikat egy hajtószerkezet nélküli drezinán több mint egy kilométeren át tolva.    

A plató „főhajtóműve” hazatérő csoport egyetlen férfi tagja, Vlagyiszlav Szorokin követségi harmadtitkár volt. A nagykövetségi alkalmazottak és a gyerekek végül a Tumannaja folyó hídján áthaladva elérték az orosz Haszan határátkelőt, ahová a Tengermellék régió kormányzata autóbuszt küldött értük.    

Az orosz diplomáciai tárca tájékoztatása szerint a hazatérők péntek reggel Vlagyivosztokból Moszkvába repültek.

(MTI)

Fotó: Russian Foreign Ministry/Facebook

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. február 26. 16:16
Gréczy Zsolt is használta a kézihajtányt, de ő maradt a DK-ban.
röviden
2021. február 26. 13:53
Még mondja valaki , hogy a diplomácia nem munka. :)
Akitlosz
2021. február 26. 12:03
"Kézzel hajtott vasúti plató" Az a szó, amit a primitív, műveletlen, alacsony szókincsű MTI-s cikkíró és a még primitívebb címadó ember keresett, de nem talált: HAJTÁNY. Talán nem politikai, rokonsági alapon kellene alkalmazni az újságírókat. Létezik az az összeg, amennyiért a munkára alkalmas embereket is fel tudnának venni.
zenebono
2021. február 26. 12:02
Több mint egy kilométert tolva.... Röhej, mi az az egy km? Úgy állítják be, mintha embert próbáló erőfeszítés lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!