Elhunyt Raffaele Cutolo, a nápolyi keresztapa

2021. február 18. 17:08

Elhunyt a hírhedt Camorra bűnszervezet egyik bebörtönzött vezetője Olaszországban – közölte a pármai bíróság csütörtökön.

2021. február 18. 17:08
null

A sajtó értesülései szerint a 79 éves korában elhunyt Raffaele Cutolo a Nuova Camorra Organizzata (Újjászervezett Camorra) egyik alapító tagja volt. Úgy tudni, tüdőgyulladásban halt meg egy kórház fegyencek részére elkülönített részlegén. 

A La Repubblica szerint Cutolo nevét mindig is az Olasz Köztársaság történetének legsötétebb napjaival egy lapon fogják emlegetni.    

A maffiózó az 1970-es és 1980-as évek véres bandaháborúinak egyik főszereplője volt. A helyi újság tudomása szerint a számos bűncselekményt végrehajtó Cutolo az első gyilkosságát 22 évesen követte el a Camorra befolyási övezetének számító Nápoly közelében. 

Cutolót 28 év fegyházra ítélték szigorú korlátozásokkal, hogy ne irányíthassa a bűnszervezetet a fogságból.    

Egészsége az utóbbi időben rosszra fordult. Ügyvédje hasztalan próbálta a koronavírus-járványra hivatkozva elérni, hogy áthelyezzék házi őrizetbe.

(MTI)

Fotó: RAI, archív

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!