Szembeszegül a görög kormánnyal az ortodox egyház

2021. január 04. 20:54

Nem hajlandó az egyház teljes egészében átállni az online közvetítésű szertartásokra.

2021. január 04. 20:54
null

Nem ért egyet a görögországi ortodox egyház vezetése a hatósági járványügyi szigorításokkal – írja az Euronews. A szinódus szembeszegülése a kormánnyal azért kap nagy figyelmet most Görögországban, mert vízkereszt idején nagyobb létszámú szertartások zajlanak a szokásos misézéshez képest. Egy újságíró felvetette Athinagorasz püspöknek, hogy a rendőrség bizonyára intézkedni fog, ha emberek illegálisan gyűlnek össze zárt térben. „Mindenki vállalja a felelősséget azért, amit tesz, ők és mi is” – fogalmazott az egyházi vezető.

A portál emlékeztet: a világjárvány hatására a görög gazdaság 2020-ban becslések szerint 10 százalékkal zsugorodott. A járvány tavaly februári kezdete óta 140 ezer fertőzöttet regisztráltak, közülük eddig majdnem 5 ezren haltak meg Görögországban.

Címlapképen: Vízkereszt napját ünnepli katona Görögországban. Fotó: MTI/EPA/ANA-MPA/Jánisz Koleszidisz 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sztd
2021. január 05. 14:20
Nálunk kétszer annyian kapák el a vírust, és kétszer annyian haltak meg. Emellett kevésbé esett vissza a gazdaság...
Cserna János
2021. január 05. 01:44
Pontosan ilyen helyzetben kiemelten fontos, hogy az emberek lelki vigasztalást kapjanak (a görögök Is). A Vízkereszthez számos jelképes cselekedet kötődik a liturgián belül és mellett, ezek az ortodoxok számára tisztító és lelkileg megerősítő hatású szertartások. Kellő vigyázat mellett ott is lehet védekezni a nyitott templomokban is. Nem a templomok a gócok ott sem és itthon sem. Ezt is elvenni a néptől bolondság vagy gonoszság.
zara
2021. január 04. 23:16
helyes
Leo3
2021. január 04. 22:10
Mi sokáig online voltunk/vagyunk, de nemsokára igaziból is találkozhatunk egymással...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!