A Néppárt EP-képviselői elítélték Bocskor Andrea megfenyegetését

2020. december 15. 17:01

Bocskor Andrea szombaton felkerült az „Ukrajna ellenségeit” listázó Mirotvorec (Béketeremtő) ukrán nacionalista szervezet honlapjára.

2020. december 15. 17:01

„Az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti képviselőcsoportja elítéli a Bocskor Andrea fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő elleni ukrán fenyegetéseket” – közölte a képviselőcsoport internetes oldalán kedden.

Bocskor Andrea szombaton felkerült az „Ukrajna ellenségeit” listázó Mirotvorec (Béketeremtő) ukrán nacionalista szervezet honlapjára. Indokként azt írták, hogy Bocskor megsértette az ukrán jogszabályokat a kettős (magyar-ukrán) állampolgárság megszerzésével, továbbá vádolják Ukrajna szuverenitása és területi integritása megbontásának kísérletével és hivatali hatáskörök túllépésével. A képviselőcsoport nevében Sandra Kalniete és Michael Gahler néppárti EP-képviselők a közleményben az EPP uniós parlamenti frakciója szolidaritását fejezték ki a kárpátaljai képviselővel.

Kijelentették: Bocskor Andrea ellenségként való gyűlöletkeltő megnevezését a frakció elfogadhatatlannak tartja és határozottan elítélik   

Az őszinte párbeszéd és a kritika a demokrácia és a szabadság alapja, félreértelmezni azokat és visszaélni velük nem szabad” – fogalmaztak. Tájékoztatásuk szerint a képviselőcsoport felszólította az ukrán bűnüldöző hatóságokat, hogy indítsanak vizsgálatot a képviselőnek címzett fenyegetések ügyében. Mint írták, a frakció "tisztában van és sajnálja" a Magyarország és Ukrajna között kialakult feszültséget, azonban véleménye szerint csak valódi párbeszéd és akarat hozhat fenntartható megoldást a felek kölcsönös megértésében. „Nincs oka annak, hogy a két ország ne élvezhesse a jószomszédi kapcsolatok előnyeit, az állampolgárok bizalmát és egymás barátságát” – írták. „Amennyiben a parlamenti diplomácia eszköz lehet a feszültség enyhítésére, a frakció azt ajánlja, a felek éljenek ennek lehetőségével” – tették hozzá.

(MTI)

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2020. december 15. 18:22
Az EPP ezzel valóban a bányászbéka feneke alatt van...
Vainamoinen
2020. december 15. 17:54
Ukrajna nem valo Europaba.
apika2
2020. december 15. 17:39
Nem, itt sikerült Furcsányt megállítani...
fatman
2020. december 15. 17:23
helyes, ez a minimum...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!