A dél-koreai parlament eleget tett Észak-Korea egyik régi követelésének

2020. december 14. 17:59

Törvénymódosítást fogadott el a dél-koreai parlament hétfőn a phenjani rezsimet bíráló röplapok észak-koreai terjesztésének betiltása érdekében.

2020. december 14. 17:59
null

A Korea-közi kapcsolatok fejlesztéséről szóló jogszabály módosításának értelmében három évig terjedő börtönnel vagy 30 millió von (nyolcmillió forint) pénzbírsággal sújthatók a tilalom megszegői. Mun Dzse In elnök parlamenti többséggel rendelkező kormánypártja támogatta a törvénymódosítást, míg a konzervatív ellenzék elutasította, leszögezve, a változtatás Észak-Korea nyomására történt, ráadásul tisztességtelenül korlátozza a véleménynyilvánítás szabadságát. A dél-koreai kormány szerint a tilalom célja a határtérségben élők biztonságának védelmezése.

Phenjan hosszú ideje azzal vádolja a szöuli kormányt, hogy engedi a Dél-Koreába szökött állampolgárai vezette aktivistacsoportok röplapjainak, gyakran léggömbök segítségével történő terjesztését, és jogszabályi tilalmat követelt ezzel a gyakorlattal szemben. Phenjan a Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőt és a kommunista rezsimet bíráló röplapok miatt idén júniusban bezárta, majd felrobbantotta a Dél-Koreával közös keszongi összekötő iroda épületét, és katonákat vezényelt korábban kiürített őrhelyekre a két Koreát elválasztó demilitarizált övezetbe. A röplapokon felül a léggömbökkel esetenként egydolláros bankjegyeket, ételt, gyógyszereket, adathordozókat, illetve a dél-koreai mindennapokról szóló írásokat is átjuttatnak a határon a külvilágtól nagyrészt elszigetelt kommunista országba.

(MTI)

Címlapfotón: Mun Dzse In elnök. Fotó: MTI/EPA/YNA/YONHAP

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. január 10. 10:01
Sorost É-Korea hidegen hagyja? De ott már megvalósult teljesen a (szét)Nyílt Társadalom. Mit keresne már ott? Teljes globalista egyközpontúság van.
egyvilág
2020. december 14. 20:21
Egy alapos kis összefoglaló demokráciáról és diktatúráról, a demokrácia visszásságairól: https://egyvilag.hu/temakep/076.shtml
Camael
2020. december 14. 19:23
Ők is egy nép, akiknek az országukat a nagyhatalmak politikai érdekből szétszakítottak, és még mindig folyamatosan ellenségeskedést szítanak.
nempolitizálok
2020. december 14. 18:11
Sorost É-Korea hidegen hagyja, mert esetleg Gyurcsány és a mögötte álló DK-s MSZMP tagság félreérti, hogy még mindig nem szereti a kommunistákat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!