Újraszámolják a szavazatokat Georgia államban

2020. november 11. 18:20

Bidennek az állam elbukásával is meglenne a győzelemhez szükséges elektorszáma. 

2020. november 11. 18:20
null

Brad Raffensperger, Georgia állam republikánus minisztere sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az állam minden megyéjében kézzel fogják újraszámolni a szavazatokat. „Keményen dolgoztunk azért, hogy tisztességes és pontos számokat mutassunk annak érdekében, hogy a szavazók akarata tükröződjön az újraszámolás végén” – fogalmazott Raffensperger. A tervek szerint a kézi újraszámlálást hétvégén kezdik és november 20-án fejezik majd be. Hozzátette, a kézi számolás eredménye után a vesztes oldal gépi újraszámolást is kérhet majd. 

Joe Biden jelenleg 14111 szavazattal vezet Georgia államban a CBS szerint. Az elnökválasztás után Georgiában is adtak be keresetet Donald Trumpék, de az ügyet tárgyaló bíró szerint nem kapott bizonyítékot arra, hogy bármiféle szabálytalan dolog történt volna. A helyi vezetés korábban jelezte, hogy újra fogják számolni a szavazatokat, azonban Bidennek az állam elbukásával is meglenne a győzelemhez szükséges elektorszáma. 

Ahogy korábban mi is megírtuk, a Republikánus Párt georgiai elnöke szerint gond volt a választás átláthatóságával, és szerinte a szavazatszámlálók félrevezették a médiát és a párt megfigyelőit.

 

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
graycivil
2020. november 12. 09:28
"Magyar idő szerint szerda este megszólalt a helyi sajtóban és a CNN-en is egy republikánus vezetője a helyi szavazatszámlálóknak. Al Schmidt azt állította, ő és munkatársai halálos fenyegetéseket is kaptak a feltételezett csalások miatt, miközben semmilyen csalásra utaló jelet vagy bizonyítékot sem találtak. Külön ellenőrizték a halottak listáját is (a hazai Fidesz-hívek körében is keringenek álhírek arról, hogy több ezer halott nevében szavaztak a csatatérállamokban), de közülük egy sem adott le sem levél-, sem más szavazatot." Teljesen egyértelmű, hogy Trumpnak csak azért támadja az eredményt, mert abban a pillanatban, hogy Trump elismerné a vereségét, abban a pillanatban minden védhető alapja megszűnne, hogy olyan sarkalatos kinevezéseket eszközöljön, mint a Legfelsőbb Bíróság vagy Pentagon.
graycivil
2020. november 11. 23:43
Hogy nem rohad le a képük a NER-függelékeknek, amikor választási csalásról beszélnek! Most, hogy az új "COVID-törvényben" megengedetté tették a "szavazólapok magáncélra való fényképezését", így az egyetlen érvelési lehetőséget is eltörölték , hogy a megfélemlített szegény emberek, akiket közmunka lehetőséggel vagy egzisztenciavesztéssel zsarolnak, titkosan szavazhassanak. Hiszen így most már nem hivatkozhatnak arra, hogy a fényképezés tilos. Így most már a láncszavazással sem kell bajlódniuk kedves K. Vezető pribékjeinek, mivel teljesen legális lett a direkt választói kényszerítés.
madarpok
2020. november 11. 23:28
Kezd izgalmasan alakulni.https://videa.hu/videok/newsmax/hirek-politika/gozerovel-perelnek-trump-jogaszai-donald-egyesult-allamok-bCKGDhi1eMISub9t?start=2.643106&fbclid=IwAR3_LgVBM44vKfZQpv8H51N9DzDflosdTWWwZ1P1hY9YlmrtzkTwoDl8D9A
Hattori
2020. november 11. 22:51
majd jön még hozzá Pensylvánia, Michigan, Wisconsin, Minnesota és Nevada... azt' akkor elég lesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!