Hivatalosan is Biden nyert Pennsylvaniában

2020. november 24. 18:11

Összesen 3 458 229 szavazatott kapott Biden, míg Trump 3 377 674-et.

2020. november 24. 18:11
null

Pennsylvania kormányzója, Tom Wolf Twitteren jelentette be, hogy az állam kedden az elnökválasztás szavazatainak hitelesítése során megállapította: Pennsylvaniában Joe Biden demokrata jelölt nyert, megszilárdítva ezzel győzelmét. Emlékezetes, hogy a leköszönő republikánus elnök és jogászcsapata öt tagállamban, köztük Pennsylvaniában nyújtott be perkeresetet, amelyet végül elutasítottak. A kormányzó Twitterén bejelentette, hogy aláírta a hitelesítésről szóló hivatalos dokumentumot az elektorok számára.

Joe Biden számára ezzel hivatalosan 3 458 229 voksot hitelesítettek, míg Donald Trump 3 377 674 szavazatot szerzett az államban.

Tervek szerint Pennsylvaniában már hétfőn befejezték volna a szavazatok hitelesítését, néhány megye késlekedése miatt azonban ez keddre csúszott. Michiganben ez a folyamat megtörtént hétfőn, itt a szavazatok hitelesítése szintén Bident hozta ki győztesnek. Hétfőn este az illetékes amerikai szövetségi hatóság vezetője levélben értesítette Joe Biden demokrata elnökjelöltet hétfőn este, hogy hivatalosan is megkezdődhet Washingtonban a hatalomátadás folyamata.

Valószínűsíthetően a keddi nap folyamán Minnesota, Nevada, Új-Mexikó, Washington D.C., Indiana, és Észak-Karolina államokban is hitelesítik a szavazás eredményeit. December 14-e előtt minden államnak meg kell ezt tennie, ezen a napon ülésezik ugyanis az Elektori Kollégium.

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2020. november 25. 08:16
Az hogy van, hogy ha ilyesmi Fehéroroszországban történik akkor a világ egy emberként áll ki az utcára vonuló demokrácia tudatos tömeg mellett és szimpatizál a külföldön felállított árnyékkormánnyal, míg az USA esetébem nincs semmi látnivaló, mindenki megy a dolgára?
Anonymtalan
2020. november 24. 21:01
Lauder akár kicsoda! Te már rég újra regisztrálás miatt márt régen X-elve vagy!
Tárkány Álmos
2020. november 24. 20:06
"Kedves demokrata választóim! Azt szeretném még mondani, hogy... hogy... jön a kakim."
konfucius
2020. november 24. 19:57
Hogyhogy hivatalosan IS? Csak "hivatalosan" nyert, a valóságban nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!