A Twitter vezetője elismerte a Bidenre és fiára vonatkozó hírek letiltását

2020. november 17. 21:39

Jack Dorsey mindezt a szenátus igazságügyi bizottságának keddi meghallgatásán ismerte el.

2020. november 17. 21:39
null

A Twitter vezetője, Jack Dorsey elismerte, hogy letiltottak egyes, Joe Biden demokrata párti politikusra, amerikai elnökjelöltre, illetve a fiára vonatkozó híreket. Dorsey az amerikai szenátus igazságügyi bizottságának keddi meghallgatásán beszélt erről. A törvényhozók meghallgatták Mark Zuckerberget, a Facebook elnök-vezérigazgatóját is.

A meghallgatáson a republikánus szenátorok főként a két médium általuk konzervatív-ellenesnek vélt elfogultságát és az amerikai elnökválasztásba történt feltételezett beavatkozásukat vizsgálták, illetve erre vonatkozó kérdéseket fogalmaztak meg. Több politikus kifogásolta, hogy a Twitteren blokkolták a Biden fiáról, Hunter Bidenről és üzleti ügyeiről szóló információkat, és nem engedték megosztani a New York Post című lapban megjelent oknyomozó riportot a Hunter Biden számítógépén talált és rá nézve kompromittáló e-mailekről. Dorsey szerint ezeknek az információknak a letiltása „helytelen cselekedet volt”. Lindsey Graham, a szenátusi bizottság elnöke szerint

a Twitter és a Facebook különböző módon ugyan, de felülírta a New York Post szerkesztőségi döntését a Biden fiáról szóló riport közléséről, és ezzel megakadályozta a terjesztését.   

A Twitter vezetője azzal védekezett, hogy a vállalat 2018-ban elfogadott politikája szerint az illegálisan megszerzett információkat nem közlik tovább, és a New York Post tényfeltáró riportjának anyaga e kategóriába tartozott. Dorsey egyébként ezt a véleményét már egy korábbi szenátusi meghallgatáson is elmondta. Hozzáfűzte: későbbi megfontolásaink során elismertük, hogy e cselekedetünk helytelen volt és 24 órán belül korrigáltuk is.

Dorsey elismerte, hogy jogosak egyes törvényhozók aggodalmai azt a törvényt illetően, amelynek értelmében az olyan vállalatok, mint a Twitter és a Facebook nem vonhatók felelősségre a tartalmak közlése vagy törlése miatt, mivel nem számítanak olyan médiumoknak, amelyek tartalmakat állítanak elő és szerkesztenek. A szenátusi meghallgatásról tudósító, republikánusokhoz közeli médiumok megjegyezték: Jack Dorsey az idén nyáron bejelentette, hogy 200 ezer dollárt adományozott a Black Lives Matter (Fekete életek számítanak) globális hálózatának, valamint további 100 ezer dollárt utalt abba a pénzügyi alapba, amelyet a nyári megmozdulások során őrizetbe vett erőszakos tüntetők óvadékának összegyűjtésére hoztak létre.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/The Hill pool/Greg Nash

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atilla
2020. november 19. 07:17
"A Twitter és a Facebook nem vonhatók felelősségre a tartalmak közlése vagy törlése miatt, mivel nem számítanak olyan médiumoknak, amelyek tartalmakat állítanak elő és szerkesztenek." Hát az mi,ha nem szerkesztés,hogy összeválogatják a nekik tetsző híreket(george soros és bandája fizeti)és a többit félre teszik,mintha nem is létezne??? Ez aztán a világhírű demokrácia!!! Ilyenek szeretnék vezetni az egész világot...
bpe
2020. november 18. 23:39
független platform, aha, mimásislehetne.. soy cad jerk jack dorsey
ergo07
2020. november 18. 14:31
EZ a twitter vezetője? Aha, értem.
Bertorelli
2020. november 18. 11:10
Engem csak az a kérdés izgat, h ez a manus kitol kapja az utasításokat. Mert ez nem a személyes döntése volt max egyetértett vele
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!