Felfüggesztették Jeremy Corbyn munkáspárti tagságát

2020. október 29. 15:11

A volt pártvezető tagságát kijelentései miatt függesztették fel.

2020. október 29. 15:11
null

Felfüggesztette előző vezetője, Jeremy Corbyn párttagságát csütörtökön a brit Munkáspárt. A legnagyobb brit parlamenti ellenzéki erő szóvivőjének tájékoztatása szerint Corbynt a Labour alsóházi frakciójából is kizárták. Az intézkedés előzményeként a mindenkori brit kormány fennhatósága alatt működő, de vizsgálatait önállóan végző Esélyegyenlőségi és Emberi Jogi Bizottság (EHRC) közzétette régóta feszült figyelemmel várt, elítélő megállapításokat tartalmazó jelentését a Munkáspárton belüli antiszemita jelenségekről és megnyilvánulásokról.

Corbyn a 130 oldalas jelentésre reagálva csütörtökön úgy fogalmazott, hogy a tanulmányban felvetett problémát a Munkáspárt „belső és külső ellenfelei politikai okokból drámai mértékben felnagyították”. A Munkáspárt szóvivőjének bejelentése szerint Corbyn tagságát elsősorban e kijelentései miatt függesztették fel.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Brit parlament videókészítő osztálya

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2020. október 29. 21:23
Pedig hogy hittek benne nemrég. Vajon az öreg mit szól hozzá? Mármint informálisan
szeekely
2020. október 29. 21:21
Jeremy Corbyn az angol munkaspart legjobb tradicioinak folytatoja. O a munkavallalok tenyleges erdekeit nezi, nem a befurakodott kisebbsegnek gazsulal. Az angol munkasnak nem az az erdeke, hogy a nagytoke gatlas nelkul maga ala gyurje es kizsakmanyolja, mint ahogy sajnoskan a mai Angliaban latjuk. Persze, a mai vilagban szeretni kell a zsidot, csak azert mert zsido. Ez egy kiforditott, de valosagos rasszizmus. Pedig az antiszemitizmus, kulonsen annak bekes, eroszakmentes formaja az eletoszton, a fonnmaradasra valo kepesseg es hajlandosag jele. A zsidokrol a legnagyobb igazsagokat az orokzold kozhelyek mondjak el, amik egytol-egyig nepi megfigyelesen alapulnak es ezert a mai napig ervenyesek.
ujujuj
2020. október 29. 19:12
Antiszemita kijelentések? Semmi gond, itthon tárt karokkal várja a szarkoalíció (powered by gyurcsány) képviselőjelöltnek.
zakar zoltán béla
2020. október 29. 17:52
Antiszemét szar!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!