Kalifornia a rabszolgák leszármazottainak jóvátételét fontolgatja

2020. augusztus 30. 10:23

Munkacsoportot hoznak létre az ügyben – közölte az Associated Press.

2020. augusztus 30. 10:23
null

Tanulmányozzák a lehetőséget és ajánlásokat tesznek a feketék, különösen a rabszolgák leszármazottainak a jóvátételére, mivel a nemzetnek újfent a polgári jogokat érintő problémákkal és nyugtalansággal kell megküzdenie, miután egy fekete férfit lelőttek a rendőrök nemrég. Az állami szenátus szombaton támogatta a kilenc tagú bizottság felállítását, 33:3 arányú szavazással – írta meg az Associated Press.

Fotó: Az emancipációs emlékmű egy kerítés mögött, a washingtoni Lincoln-parkban 2020. júniusban, amikor tüntetők a szobor eltávolítását követelik. Az Abraham Lincoln elnököt és egy mellette térdelő volt rabszolgát ábrázoló emlékművet felszabadított rabszolgák adakozásából emelték. Az utóbbi hetekben a Minneapolisban május 25-én erőszakos rendőri fellépés miatt életét vesztő afro-amerikai George Floyd halála miatt tiltakozók számos, szerintük rasszista tartalmú szobrot és emlékművet ledöntöttek, illetve eltávolíttattak az Egyesült Államokban. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
satman11
2020. szeptember 01. 08:16
Egyetlen jelentős kifizetés is olyan dominó-hatást keltene, amibe Amerika lerogyna....
catalina9
2020. augusztus 31. 17:22
Kalifornia a rabszolgák leszármazottainak jóvátételét fontolgatja" háát, most akkor fizethetnek a zsidók! Solomon Grayzel 'Zsidók története babiloni számkivetéstől a II. világháború végéig' c. könyvében tisztességesen beismeri (312. oldal), hogy a ZSIDÓK voltak a legjelentősebb rabszolga-kereskedők az európai társadalmakban. 1492-t követően pedig Ábrahám ivadékai uralták a rabszolga-kereskedelmet az egész Újvilágban."
Magicus
2020. augusztus 31. 12:04
Sokat tettek,tesznek,tenni fognak a blackyk még az Államok történelmének minden szegmensében, így aztán hamarosan az Atlantisz sorsára juttatják a már kínai lélegeztető gépen agonizáló nagy testvért a FED el,Biden el,Trump al és a számolatlanul nyomtatott szép zöld papírcenikkel a fedezetlen dollárral együtt!
Valandil
2020. augusztus 31. 10:29
Kalifornia rabszolgatartó állam volt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!