A hurrikán is konföderációs szobrot döntött Amerikában

2020. augusztus 31. 13:53

A „Dél védői” című szobor túlélte az elmúlt hetek szobordöntögetéseit, de Laurának már nem tudott ellenállni.

2020. augusztus 31. 13:53
null

A Laura hurrikán ledöntött egy konföderációs szobrot, ami száz éve állt a louisianai Lake Charlesban, a bíróság épülete előtt – írja a CBS. Az 1915-ben felállított „Dél védői” című szobor túlélte a két héttel ezelőtti leszerelési kísérleteket, de a vihar most eltávolította a helyéről. 

A portál emlékeztet, hogy a közelmúltban zajló Black Lives Matter tüntetések nyomást gyakoroltak a politikusokra és városvezetőkre, hogy távolítsák el a konföderációs szobrokat, vagy legalább vizsgálják felül azokat. A helyi illetékesek szavaztak is a szoborról, amely végül 10-4 arányban a szobor maradásával végződött. Egy helyi tisztviselő az Associated Press-nek nyilatkozva elmondta: 878 levelet kaptak a szobor maradását támogatva, míg csak 67-en kérték a szobor eltávolítását. 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovatselemer
2020. augusztus 31. 14:50
Kedves Mandi! Majd linkeljetek egy "antifa boszorkányok: A természet is Trump ellen van!" cikket!
kisgul
2020. augusztus 31. 14:22
Hát ott már csak a piócás ember segíthet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!