Patinás kolozsvári épületet állítanak a magyar néphagyományok szolgálatába

2020. július 31. 17:47

Az egykori Központi Szállóban zajlik majd az oktatás a Sapientia EMTE szeptembertől induló néptánc szakán is.

2020. július 31. 17:47

Szeptembertől  a Kolozsvár Főterén álló egykori Központi Szállóban fog működni az Erdélyi Hagyományok Háza, és itt zajlik majd az oktatás a Sapientia EMTE szeptembertől induló néptánc szakán – derül ki a Főtér cikkéből.

A Szabadság napilap megkeresésére mind Kató Béla püspök, a Sapientia Alapítvány Kuratóriumának elnöke, mind Tonk Márton, a Sapientia EMTE kolozsvári karának dékánja megerősítette, hogy a napokban megvásárolták az ingatlant. Jelenleg úgy néz ki, hogy az épületben még csak komolyabb átalakításokra sincs szükség, de az állagfelmérés még folyamatban van. Amennyiben szükséges, az új tulajdonosok készek felújítani az épületet.

„Az idén először induló néptánc szak iránt óriási érdeklődés mutatkozott,  kétszeres túljelentkezés volt, így az összes hely betelt. Az oktatás mellett itt fog működni az Erdélyi Hagyományok Háza, mely gyerekek, felnőttek, családok számára fog értékes programokat szervezni” – zárul a cikk.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!