Új minőségben nézhetjük meg Buffalo Bill és egy indián törzsfőnök tárgyalását 1914-ből

2020. június 23. 16:10

A több mint százéves felvételt mesterséges intelligencia segítségével újították fel.

2020. június 23. 16:10

Korábban nem látott minőségben dolgoztak fel egy több mint százéves felvételt – írja a Live Science nyomán a 24.hu. Mesterséges intelligenciával sikerült feljavítani a legendás Buffalo Bill és egy lakota törzsfőnök társalgását. A munkát Matt Loughrey, a My Colorful Past projekt digitális művésze végezte.

Az új videó sokkal életszerűbbnek tűnik, mint az eredeti felvétel, mert a mesterséges intelligencia helyreállította az eredeti képkockák közti vizuális információt.

Az oldal ismerteti az alábbi mozgókép hátterét is: az első világháború kitörésének évében készült felvételen William Cody (alias Buffalo Bill) tárgyal jelnyelven Siŋté Mázával, azaz Vasfarok főnökkel. Az eredeti képsort 19 fps-sel rögzítették, ami akkoriban általánosnak számított, azonban a lejátszáskor szaggatottnak hat. Loughrey olyan mesterséges intelligenciát fejlesztett ki, amellyel 60-ra tudta növelni az fps-t.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. június 24. 08:10
Itt mondja Búfaló Bill az indiánnak, hogy nem lesz gázár emelés?
néhai Ch.Pilot
2020. június 23. 23:24
Csalás. Ilyet még a mesterséges intelligencia sem tud. Ezt most vették fel. Amúgy a mesterséges intelligenciát én személyes ellenségemnek tekintem. Emberellenes, sátánista irányzat.
dave
2020. június 23. 21:59
Jó, hogy nincs hang. A mozdulatokból, arcokból jól látni az őslakos mellérendelő szeretetét és partnerként való kezelést. Az angolszász fasz fejéről látszik a lenézés",úgy is kinyírlak" attitűd. Ezért szopnak most, csak az a baj, hogy ide is behozzák nekünk, akiknek az elnyomáshoz, lenézéshez semmi közünk, Sőt......
péterx
2020. június 23. 21:43
Csúnyán elbántak az amcsik szegény indiánokkal. Máig rezervátumba kényszerítve élnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!