Kreml: Trump tájékoztatta Putyint a kibővített G7-csúcs lehetőségéről

2020. június 01. 20:41

Putyin megköszönte Trumpnak az Egyesült Államoktól kapott lélegeztetőgépeket.

2020. június 01. 20:41

Donald Trump amerikai elnök tájékoztatta orosz hivatali partnerét, Vlagyimir Putyin elnököt arról az elképzeléséről, hogy Oroszország, Ausztrália, India és Dél-Korea vezetőit is meghívhatja a G7-csoport csúcstalálkozójára – közölte hétfőn a Kreml sajtóosztálya.

A két vezető telefonbeszélgetésén Putyin megköszönte Trumpnak az Egyesült Államoktól kapott lélegeztetőgépeket. Az elnökök a moszkvai közlés szerint áttekintették a koronavírus-járvány elleni intézkedéseket a két országban. Putyin az eszmecserén hangsúlyozta a párbeszéd aktivizálásának fontosságát a hadászati stabilitás terén. Az orosz elnök megjegyezte, hogy az olajkitermelő országoknak az OPEC+ együttműködés keretében megkötött alkuja fokozatosan a kereslet helyreállásához és az árak stabilizálásához vezet. Putyin és Trump egyaránt kifejezte készségét az űrkutatási együttműködés fejlesztésére.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atilla
2020. június 02. 07:29
Az EU elszakadt,eltávolodott a normális valóságtól,liberális,spekulánsok(pl.george soros)vezetik. Putyin(akárcsak Orbán V.)ezzel szemben védelmezi országát,népét...a háttérhatalommal szemben... Hogy miért baj ez? Azért mert a pénzvilág itt nem tud beleszólni semmibe,nincs hatalmuk felette,na ez nagy baj,akárcsak Kína esetében...
neociprióta
2020. június 02. 04:56
közel negyvenmillió lakos ....hmm.....kiiktatása a szociális ellátásból mindkét nagyivü vezető számára a biztos politikai sikert jelenthetné.....DDDDDDD...dolgoznak is rendesen mindketten az ügy pazar lebonyolitásában.....LOL
neociprióta
2020. június 02. 04:52
az amerikai lélegeztetőgépek legalább müködésképessek, nem ugy,mint az oroszok által adományként szállitottak.....DDDDDDD
Akitlosz
2020. június 01. 21:35
"Putyin és Trump egyaránt kifejezte készségét az űrkutatási együttműködés fejlesztésére." Abból nem lesz semmi. Az 1970-es évek óta már egyik ország sem akar sok pénzt űrkutatásra költeni. Az űrkutatás csak takaréklángon működik, éppen csak annyira, hogy a meglévő tudás fenn tudjon maradni. Az űrkutatásban változás és nagy fejlődés csak akkor lesz, ha gazdaságossá válik és a magántőkének meg fogja érni, például az aszteroidabányászat, az űrturizmus stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!