New York Times: A demokratáknak alternatíván kellene gondolkodniuk Biden helyett

2020. május 04. 18:42

A demokrata elnökjelöltet szexuális zaklatással vádolják.

2020. május 04. 18:42

A demokratáknak alternatíván kellene gondolkodniuk Joe Biden várható elnökjelölt helyett – írta hétfőn a The New York Times című napilap, amely két napon belül másodszor szentelt elemzést ennek a témának.

Hétfői számában a lap leszögezte: meghatározó jelentőségű lehet, hogy Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltje kit választ maga mellé alelnökjelöltnek. Az újság emlékeztetett rá, hogy az alelnökjelöltek kiválasztása évtizedeken keresztül nem volt különösebben fontos ügy, a közvéleményt kevéssé foglalkoztatta a politikus személyisége, gondolkodásmódja, ezt inkább csak a pártpolitika elemzői vizsgálták, s az alelnökjelölt személye általában az elnökjelölt választási esélyeire sem volt hatással. A mostani elnökválasztás azonban – a lap megfogalmazása szerint – „a különböző erők összhatása miatt” más lesz. Maga a Biden-kampánytörzs sem cáfolja, hogy a 77 éves Joe Biden egy ciklusra választandó elnök lenne. „Átmeneti jelöltnek tekintem magam” – idézte a lap magát Bident, aki a múlt héten egy online megtartott pénzgyűjtő rendezvényen fogalmazott így.

A lap megszólaltatta Harry Reid, demokrata párti volt szenátort, a párt egyik változatlanul befolyásos személyiségét. Reid szerint „mivel Joe 77 éves, az emberek arra fognak figyelni, hogy ki lehet a következő elnök”. A volt szenátor szerint ezért „minden korábbi választásnál fontosabb”, hogy ezúttal ki lesz az alelnökjelölt.

Joe Biden korábban ígéretet tett rá, hogy női alelnökjelöltet választ maga mellé. A The New York Times az egyik vasárnapi véleménycikkében még nyersebben fogalmazott. „Demokraták, ideje B-tervben is gondolkodni!” – írta publicisztikájában a lap munkatársa. Az alcímből azonban kiderült, hogy nem Biden életkora, vagy az elemzők szerint szellemi problémáira utaló egyre gyakoribb megszólalási nehézségei miatt kellene a Demokrata Pártnak más jelölt személyében is gondolkodnia. „Tara Reade vádjai Biden ellen cselekvésért kiáltanak” – írta a publicista, célozva annak az 56 éves nőnek a vádjaira, aki valaha a szenátusban Biden munkatársa volt és most azzal vádolja, hogy szexuálisan zaklatta őt.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2020. május 05. 07:54
Miért van olyan érzésem, mintha Magyarországon már láttam volna hasonlót? Medgyessy utáni casting, a '14-es jelöltállítás dettó, mostanában pedig hogy minden létező báb a panoptikumból előmászik és terjeszti bűzös, ragályos leheletét. A demokrata párt egész olyan, mint az MSZP tíz éve. Kíváncsi leszek, ki lesz az amerikai Gyurcsány, és lesznek-e akkora marhák, hogy hatalmat adnak a kezébe.
Takita
2020. május 04. 22:59
Volt Ukrajnában valami korrupciós ügy is családjával. Ez azért veszélyes az USA-ra mert bár ma még a Banderizmussal felszítható az ukrán tömegek nacionalizmusa, de egy határon túl már csak az éltszinvonal. számit. Akkor elveszthetnek. az u.n narancsos un,forradalom révén megszerzett nyugati poziciók.
figyelő4322
2020. május 04. 22:22
Egy kiigazítás a cikk végéhez: Tarah Reade vádja nem új. Már hosszú évek óta vádolja Bident a szekszuális támdásért, ami kb. 27 éve történt. Abban az időben Bidennek dolgozott a Szenátusban. Van néhány tanuja, akiknek elmondta mi történt. Clinton volt az elnök abban az időben, ezért érthető, hogy a nő halálra volt rémülve attól, hogy nyilvánosan vádoljon egy Demokrata vezetőt... Álmos Jóska azt mondja, hogy nem emlékszik. Láttam néhány fiatalkori képet a nőről. Nagyon csinos volt.
Tidal_wave
2020. május 04. 21:26
Azt hiszem, hamarosan érdemes lesz újra megnézni a Mandzsúriai jelölt című filmet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!