Csaknem százezer magyar kért tartós brit letelepedési engedélyt

2020. május 14. 14:14

Összesen több mint 3,5 millió külföldi EU-állampolgár.

2020. május 14. 14:14

A brit belügyminisztérium csütörtökön ismertetett adatai szerint meghaladta a 3,5 milliót azoknak a külföldi EU-állampolgároknak a száma, akik tartós letelepedési engedélyért folyamodtak a brit hatóságokhoz, és több mint 3,1 millióan már megkapták a határidő nélküli tartózkodási jogosultságot. A magyarok közül eddig csaknem százezren kértek tartós nagy-britanniai letelepedési engedélyt.

Nagy-Britannia január 31-én kilépett az Európai Unióból, de azok az EU-polgárok, akik törvényesen és életvitelszerűen laknak az országban, továbbra is maradhatnak megszerzett összes jogosultságuk megtartásával. Ehhez azonban meghatározatlan időre szóló tartózkodási engedélyért – hivatalos elnevezéssel letelepedett jogi státusért – kell folyamodniuk.

(MTI)

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2020. május 15. 03:31
Anglia ismét vonzó a magyarok számára , függetlenséget kiharcolta , megszabadult a brüsszeli hazug gyülevész bandától . Kilépés óta eu nem piszkálja nem tartozzik fennhatósága alá.
Gyéressy Károly
2020. május 14. 21:56
helyes. Ők már szavazhatnak levélben, teljesül a nagy vágy. Leadhatnak a kettő helyett egy szavazatot. Remélem nem lehetséges, hogy havi 20 fontért benn maradjanak a hazai egészségügyi ellátórendszerben. A nyugdíjukat meg majd fizeti Ahmed.
sors
2020. május 14. 19:43
Ez nem meglepően magas szám. Ellenzékiek több százezerről tudtak, mert hát tükörstatisztika...
crydog
2020. május 14. 19:28
Na akkor tisztázzunk itt egy-két dolgot. A Gyurcsány-éra alatt jöttem Angliába, az én korosztályom szívta meg a rendszerváltás minden szirszarát. A nagy liberált"szent felszabadult önszabályozó piac" káoszában az összes tetű maszek ott baszta át a dolgozóit ahol érte. Erre például a vendéglátóipari jól képzett dolgozókat hoznám fel, akiket szarér-húgyért napi 16 órában, bejelentetlenül, vagy 4 órában bejelentve, a szabadságukat ki nem fizetve, hétvégét-ünnepnapit hírből sem ismerve rabszolgamunkára kényszerítettek. Ma ezért NINCS NORMÁLIS SZAKMÁJÁHOZ ÉRTŐ VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKEMBER!! Ezt azért írtam nagybetűvel hogy mindeki jól megértse mit hozott az akkori éra magyarországon egyes polgároknak. Huszonvalahány év alatt kb 4(!) év bejelentett munkaviszonnyal ugyani milyen nyugdíjat remélsz? Negyven évesen, új nyelvet, új szakmát tanulva újra kezdeni mindent, hogy legalább az angliában bedolgozott mininum 10 év után járó nyugdíj majd valamicskét számítson. Miközben a hazajáró magyarok nem kevés pénzzel segítették szüleiket, a magyar turizmust, ne soroljam. Ja, ésbizony négyévente kötelezően szavaztam a Fideszre annak reményében, hogy a következő nemzedék nem egy olyan káoszban nő fel mit ami nekem adatott. Nyugdíjas éveimre pedig otthon leszek , a hazámban eszem ágában sincs ebben a multikulti zsibvásárban maradni. Soha nem tagadtam meg se a magyarságomat, se a hazámat. Aki pedig a letelepedésit kéri annak a gyermekiei vagy már angliában születtek, vagy itt nőttek fel, számtalan családot ismerek akik a gyerekek miatt kérelmezik az engedélyt. Ki ítélné el őket ezért? Az aki kétforintos magyarnak hívja őket. Aki talán el se ment szavazni, vagy az elmeroggyant ballibsikre szavazott. Akkoriban nem azért szavaztunk az EU tagságra hogy ne használjuk a vele járó lehetőségeket. Ha tudtuk volna mivé torzul az akkori unió, hogyan csinálnak egy szimpla gazdasági érdekközösségből egy politikai bolhacirkuszt - talán be se léptünk volna. Nem csak az az igaz magyar aki a kocsmapult mellől osztja az észt a kinti magyarokról. Aki életébe nem vette a fáradságot hogy tízszer is újra kezdjen mindent hanem munkanélkülin húzta meg a belét. Menyivel is külőnb magyar is az? Én soha nem ítéltem meg senkit, az élet nem könnyű senkinek sem. De a magyarságomat, hazámat mindig vállaltam, és ma már egyre büszkébben. Én is megdolgoztam érte. Egy kétforintos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!