„Amíg a felvidéki magyar pártok nem békülnek ki, reménytelen a helyzetük” – a szlovák parlament alelnöke a Mandinernek

2020. május 05. 16:00

A Mandiner Podcast keddi adásában Magyarország és Szlovákia kapcsolatáról, a V4-es együttműködlésről, valamint a szlovák kormány terveiről is beszélgettünk.

2020. május 05. 16:00

A szlovák parlamenti választások eredményéről, a felvidéki magyarok helyzetéről, jövőjéről, az állampolgársági törvény rendezéséről, Magyarország és Szlovákia kapcsolatáról, a V4-es együttműködlésről, valamint a szlovák kormány terveiről beszélgettünk.

Vendégünk: Grendel Gábor, a szlovák parlament alelnöke.

Műsorunk az alábbi felületeken is elérhető:

Apple Podcast

Spotify

Soundcloud

Google Podcasts

Radiopublic

Breaker

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. május 06. 09:27
Nem lehet meg az 1 millió szavazat. Kár ezzel kinlódni. Mert nem csak 1 millió kell. Egy európai polgári kezdeményezés akkor sikeres, ha összegyűlt összesen legalább egymillió támogató nyilatkozat, és a támogató nyilatkozatok száma legalább hét tagállamban elérte az adott tagállamra vonatkozóan előírt küszöbértéket. https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative
Krupp Skya
2020. május 06. 06:36
Erről jut eszembe ez a vicc: Két buzi zuhanyozik, az egyik el fingja magát, a másik: Nem békülök.
toef36
2020. május 05. 22:13
Bugár Béla "alapos" munkát végzett...?
Onurisz
2020. május 05. 21:31
Reálpolitikus. Kár, hogy nem magyar pártban politizál, de látva azt a szánalmas vergődést és veszekedést, amit a magyar pártok hosszú ideje művelnek, egyáltalán nem csodálom. Az messziről is érezhető, hogy a szlovákiai magyarság nagyobbik felében továbbra is erős és meghatározó a magyar nemzeti érzés, a kisebbik fele azonban a szlovákká válás útján van vagy nem tartja meghatározónak a nemzeti kisebbségi érdekeket. Azt akkor sem értem, hogy miért nem lehet összeállítani egy minimumot, amelyben minden irányzat egyetért, s miért nem lehet a különbségeket egy párton belül, különböző frakciókban képviselni és választások előtt a magyarság körében lebonyolított választáson felmérni a frakciók erőviszonyait. Ez persze különösen toleráns és intelligens politikusokat feltételez, de van más megoldás? Ami mára kialakult, az jobb?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!