Oroszország megkezdte a hiperszonikus fegyverek elleni védelem kidolgozását

2020. április 23. 17:55

Hiperszonikus fegyverek fejlesztését Oroszország mellett hivatalosan eddig csak az Egyesült Államok és Kína ismerte el.

2020. április 23. 17:55

Oroszország megkezdte egy rádióelektronikai hadviselési rendszer fejlesztését, amelynek feladata, hogy megzavarja az ellenséges hiperszonikus repülő szerkezeteket – közölte csütörtökön az Izvesztyija című napilap az orosz hadiipari komplexumból származó értesülésekre hivatkozva.

A rendszernek képesnek kell lennie a már meglévő és a jövőben kifejlesztendő hiperszonikus eszközök megzavarására és csapásaik elhárítására célzó szerkezeteik elfojtása révén, repülésük utolsó szakaszában. A rádióelektronikai védelemnek meg kell akadályoznia az optoelektronikai, radar- és műholdas navigálású önvezérlő robbanótöltetek pontos célba jutását. A szakértőkre hivatkozó Izvesztyija szerint a rendszernek akkor is meg kell tudnia akadályoznia a cél megsemmisítését, ha a hiperszonikus eszköz már áthatolt a lég- és rakétavédelmi rendszeren. Hiperszonikus fegyverek fejlesztését Oroszország mellett hivatalosan eddig csak az Egyesült Államok és Kína ismerte el.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2020. április 23. 19:48
Csillagok háborúja 2 - orosz módra? Érdekes!
lhotx
2020. április 23. 18:59
Egyszerhasználatos (ömagát felemésztő) lézerfegyver világűrbe telepítését eddig melyikük ismerte el?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!