Mad Max San Franciscoban

2020. április 17. 13:28

A rendőrség jelenlétének mérséklése a szegényebb környékeken mindig is San Francisco progresszív aktivistáinak kedvelt politikája volt.

2020. április 17. 13:28
Christopher F. Rufo

„Furcsa megoldással rukkolt elő San Francisco a járványra reagálva. A jómódúakat szorosan korlátozzák a rendeletek, míg a szegények világa egyre inkább a Mad Max-et idézi: törvénytelenség, bűnözés és a hatósági működés hiánya jellemző.

A börtönök létszámának csökkentése, a nyilvános táborozás és egyéb rendellenes formációk engedélyezése, valamint a rendőrség jelenlétének csökkentése az alacsony jövedelműek által lakott környéken mindig is San Francisco progresszív aktivistáinak kedvelt politikája volt. A múltban azonban a lakosság és a pénzügyi körök együttes fellépése meg tudta akadályozni a politikai elit extrém vágyainak a kiélését. Most, a koronavírus fedezékében a város vezetői új erőre kaptak programjuk megvalósításához.

Chesa Boudin kerületi ügyész például a járvány esetleges kitörésére hivatkozva 50 százalékkal csökkentette a megyei börtön népességét. A leszerelést támogatók retorikájával ellentétben azonban a kiengedett börtönlakók legcsekélyebb mértékben sem veszélytelen drogbirtoklók. A legfrissebb napi statisztikák szerint a San Francisco-i megyei börtön lakóinak 68%-át erőszakos és fegyveres bűncselekmények és egyéb komoly esetek miatt ítélték el, és csupán 4%-ot tartóztattak le a drogokkal kapcsolatos bűncselekményekért. Boudin kampánya csupán az utcákat elözönlő erőszakos elkövetők számára tartogat előnyöket, és mindezt egy szociális krízis alatt.

Minthogy a vírus átterjedt a város legnagyobb menedékhelyére, és a hajléktalanoknak szállodai szobát biztosító tervek dugába dőltek, a helyi hatóságok átálltak a »sátrat mindenkinek« vonalra. Miután az elmúlt négy évet az illegális sátortáborok felszámolásával töltötték, a város vezetősége irányt váltott és magáévá tette a sátortáborok álláspontját. A táborok a bűncselekmények melegágya, ahol megfelelő szennyvízkezelés sem létezik – nos, ez a város legjobb javaslata a járvány megfékezésére.”

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2020. április 17. 22:13
Buziváros
brekker
2020. április 17. 21:07
Ahol nincs rend, ott lesz másféle rend. A belgák pedig csodálkoznak, hogy eddig erről nem volt szó.
74bro
2020. április 17. 17:43
Dirty Harry, lenne egy kis meló...
Hannibal
2020. április 17. 14:26
A sima halandó azt gondolná, hogy ahol a legegyszerűbb megakadályozni a járványt, az a börtön... Hiszen eleve "karanténban" vannak. De úgy látszik a modern liberális világban már ez sem megy, és az a megoldás, hogy szélnek eresztik őket. Ki érti ezt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!