Lelövetné a Fülöp-szigetek elnöke a karantén-rendbontókat

2020. április 02. 11:08

„Bajkeverés helyett inkább eltemetlek” – üzeni a rendbontóknak Rodrigo Duterte.

2020. április 02. 11:08

A meglehetősen kendőzetlen stílusáról ismert Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek elnöke tévébeszédben fenyegette meg a karantén alatti rendbontókat. 

„Az a parancsom a rendőrségnek és a katonaságnak, hogy ha valaki bajt kever, és életveszélyes, akkor lőjék le” – fenyegette meg a rendbontókat egy szerda esti tévébeszédében a Fülöp-szigeteki elnök. Rodrigo Duterte hozzátette: „bajkeverés helyett inkább eltemetlek”.

A Fülöp-szigeteken eddig 2311 bizonyított koronavírusos fertőzött van, a járványban eddig miatt 96-an haltak meg.

A helyzet kezelésére kijárási korlátozásokat rendeltek el az országban, ennek betartására és könyörtelen betartatására szólított fel az elnöki beszéd. Ugyancsak szigorú büntetést ígért Duterte azoknak, akik esetleg bántalmaznák az egészségügyi dolgozókat.

(Forrás: Euronews)

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
artfx
2020. április 03. 13:38
érdekes hogy az egyes szám második személy elkerülte a figyelmedet :) Amúgy jó trükk (nem, inkább csak olcsó) ezt írni, amikor kifutottál minden érvből. Gyerünk inkább írj még egy Dutertét támogató kommentet és tudd le ezzel a napi adagot. Erdogán szopkodása megvolt már mára? Várj segítek, van még egy profilodba vágó figura, a neve Gurbanguly Berdimukhammedow (tudom nehéz neve van, de sajnos most ilyen környékeken népszerű az illiberalizmus). Javaslom méltatását, nagyon rászolgált a türkmén zseni...
B_kanya
2020. április 03. 13:30
Jé, miket írtak 13 éve a filippínók szegény dzsordzs bácsiról: https://www.philstar.com/opinion/2007/11/11/26825/who-soros-and-what-has-he-got-do-withnbsp-rp Annak meg semmi köze, hogy a drága jól filantróp mennyivel támogatja közvetlenül és ügynökei segítségével az EU és az USA adófizetőinek pénzéből az amnéziás internácikat... ...ahhoz, hogy a amnéziások milyen visszaéléseket tárnak fel Dutertek halálosztagairól... (Csak mellékesen: Schiffer András miért nem menne már vissza a TASZhoz dolgozni? Miért mondta, hogy az már nagyon megváltozott? )
artfx
2020. április 03. 12:40
ja értem, tehát te innen megállapítod, hogy a Fülöp - szigeteken nincsenek visszaélések. ÉS az amnesty, aki tanúkkal és helyi szervezetekkel dolgozik össze, hazudik. Reménykeltő (?), hogy nyilván a Fülöp -szigeteken is vannak olyan idióták, akik a 2006-os rendőri erőszakot tartják röhejesnek... (téged meg amugy sem nagyon izgatnak a visszaélések, hát most néhány drogost lepuffantottak az gondolom téged azért nem zavar nagyon). Nincs több kérdésem.
annamanna
2020. április 03. 05:23
"Pszichésen közvetített hatások Fontos kiemelni, hogy az, amit az immunrendszerünk a kórokozóknál is rosszabban tolerál, az a szorongás, egész pontosan a tehetetlenül elviselt stressz, ezt szakirodalmi adatok sokasága támasztja alá. Ezért is lép fel traumatikus élethelyzeteket követően annyi megbetegedés, gyakran diagnosztizálatlan krónikus infekció (Lassan romló egészségi állapot), vagy akut vírusos vagy bakteriális fertőzés. A pánikkeltő kommunikáció, ill. a kialakuló szorongás vagy pánik azt is eredményezheti, hogy az emberek immunvédekezése csökken és így egyes fertőzöttek valóban meg is betegszenek, ill. olyan emberek tünetei is súlyosbodnak, akik nem, vagy nem koronavírus által fertőzöttek, és ezzel az egészségügy egyébként is kritikusnak tűnő kapacitása csökken. Ezért kiemelten fontosnak tartanám a fegyelmezett, kifejezetten pánikcsökkentő kommunikációra való figyelmeztetéseket, tekintettel arra, hogy pl. a szociális médiában ennek az ellenkezője történik." https://www.healways.hu/post/koronavirus
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!