Járványellenes együttműködésről állapodott meg Putyin és Róháni

2020. április 21. 20:02

Az orosz és az iráni egészségügyi tárca közötti közvetlen kapcsolatfelvételről állapodott meg telefonon Vlagyimir Putyin orosz és Haszan Róháni iráni elnök a Covid-19-járvány elleni küzdelem jegyében – közölte kedden a Kreml sajtószolgálata.

2020. április 21. 20:02

Róháni köszöntet mondott Putyinnak az új koronavírus terjedése elleni iráni erőfeszítésekhez nyújtott orosz támogatásért. A moszkvai iráni követség április 11-én közölte, hogy Oroszország humanitárius segélyként 500 tesztkészletet küldött Teheránnak, amelyet 50 ezer ember szűrésére lehet felhasználni. A képviselet méltatta, hogy Moszkva baráti álláspontra helyezkedett az amerikai szankciók ügyében, sürgetve, hogy a világjárvány idejére oldják fel azokat.

A két elnök kiemelte annak az orosz kezdeményezésnek a jelentőségét, hogy a válság idejére nyissanak „zöld folyosót” a gyógyszerek, berendezések és technológiák szállítása előtt, és vezessenek be moratóriumot az az alapvető árucikkek exportjának korlátozására.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!