James Cameron vegán, női hadserege

2020. április 27. 14:01

A rendező új filmje egy női hadseregről szól, akik elefántokat mentenek az orvvadászoktól.

2020. április 27. 14:01

Egy új dokumentumfilm mutatkozik be a napokban az EarthxFilm filmfesztiválon – amit a koronavírus miatt egyébként online tartanak meg. Az Akashinga: The Brave Ones olyan zimbabwei, női hadsereg, akik az orvvadászokat próbálják megállítani. A filmet a díjnyertes James Cameron rendezi, akinek egyik korábbi munkája a The Game Changers. A gyártásért pedig a National Geographic Documentary Films felel. A filmet várhatóan már idén év végén bemutatja a National Geographic 171 országban, 43 nyelven.

A csapat leginkább közelharchoz megfelelő, de akár ötszáz méterig is pontosan ellövő puskákkal felszerelkezve tevékenykedik Zimbabwéban, a Zambézi-völgy alsó részében: ez a terület az afrikai orvvadászat melegágya. Céljuk „megoldást nyújtani a vadászat felszámolására, illetve a társadalmi problémák helyi szinten való megoldása”.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2020. április 27. 22:45
hiánypótló...
zakar zoltán béla
2020. április 27. 21:33
v.g...n
Orange79
2020. április 27. 17:25
Gondolom Zimbabwében a vegán életmód megszokott és könnyen megvalósítható... Az orvvadászok zöme egyébként nem kimondottan a húsra megy hanem a pénzre amit a trófeákért és a kínai gyógyászatban felhasznált testrészekért kapnak. Legközelebb a fókavadászat felszámolásáért küzdő, transznemű eszkimókról szóló filmre számítok.
magichorze
2020. április 27. 16:27
Női hadsereg? A középső figurának ránézésre egy 15 centis lompos van a gatyájában. Persze ettől még lehet, hogy a társadalmi neme nő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!