Üres stadionban rendezik meg az Eurovízió dániai válogatóját a koronavírus miatt

2020. március 06. 17:26

Dániában 21 új koronavírusos megbetegedést diagnosztizáltak eddig.

2020. március 06. 17:26

Nézők nélkül, üres stadionban rendezik meg szombaton a koppenhágai Királyi Arénában az Eurovíziós Dalfesztivál dániai válogatóját, mivel az új koronavírus-járvány terjedésének feltartóztatására a helyi hatóságok felszólítottak az ezernél több fő részvételével tartandó rendezvények elhalasztására, lemondására.

A dán válogatóra tízezer jegyet adtak el előzetesen – közölték a szervezők pénteken azután, hogy Mette Frederiksen kormányfő bejelentette az ezer fősnél nagyobb rendezvények elhalasztásának, lemondásának szükségességét.

Dániában 21 új koronavírusos megbetegedést diagnosztizáltak eddig, halálos áldozatot nem követelt a Covid-19 vírus – közölték pénteken a hatóságok.

Németországban is elhalasztottak számos nagyszabású kulturális rendezvényt. A március 27. és 29. közötti hamburgi Beatles-fesztivált augusztus 15-én 16-án fogják megtartani – jelentették be a szervezők. A március 21-re tervezett Arany Kamera-gálát, a német film-és televíziósdíjak átadását november 12-re halasztották.

Ugyancsak elnapolták meghatározatlan időre az indiai szervezők az Indiai Filmakadémia díjainak március végi átadását. A szervezők pénteken jelentették be a Twitteren, hogy a bollywoodi rajongók egészségének és biztonságának az érdekében egyelőre nem rendezik meg a díjátadót.

(MTI)

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tidal_wave
2020. március 09. 22:46
Na, ha ez az ócska köcsögparádé elmaradna, mekkora poén volna! Pedig a "jó" balos Guardian megírta, hogy Magyarországon nő a homofób légkör, és ezért nem veszünk részt rajta...
kisgul
2020. március 07. 10:41
Szegeden meg visszamondták a világhíres Jolly koncertjét! Hová lesz így a "művészet?"
DrPepper
2020. március 07. 08:38
A kérdés nem a dán eurovízió válogatója, ami minket nem érint, hanem az, hogy mi lesz mondjuk azokkal a hazai eseményekkel, amikre tízezerszámra adtak már el jegyet, pl a Santana koncerttel, a színházi és mozi előadásokkal, és különösen a márc 31-i Steve 'n' Seagulls koncerttel a Barba Negrában, amire szívem szerint elmennék, de nem tudom jó ötlet-e.
néhai Ch.Pilot
2020. március 06. 22:52
21? És tessék mondani, az sok? Akkor mit mondjunk a középkori pestisjárványokra, vagy az első világháború utáni spanyolnáthára? Tessék már megnézni az akkori számokat, és kiderül, a koronavírus betegség NEM JÁRVÁNY! Egy nagy nulla! Celebvírus, médiaesemény, semmi más!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!