Német oktatás: a jobboldaliakat szidta egy tanár az iskolában

2020. március 13. 09:53

A hangfelvétel tanúsága szerint a tanár „szarzsáknak” nevezte a jobboldaliakat.

2020. március 13. 09:53

Az Origo számol be a V4NA hírügynökségre hivatkozva arról a hangfelvételről, amelyen egy német tanár elképesztő hangnemben beszél a kilencedikes tanulókkal. A tanár szégyellnivalónak titulálja azokat, akik jobboldali értékeket képviselnek, és „szarzsáknak” nevezi őket.

A felvételből kiderül, a tanárnak az Afd-vel van problémája, amely egyre népszerűbb Németországban. Amikor az egyik diák a véleményszabadságra hivatkozik, a tanár elkezd összefüggéstelenül kiabálni. Ordibálásából annyit lehetett kivenni, hogy szerinte a szabad véleménynyilvánításnak is megvannak a korlátai. A tanár emelett belefojtotta a szót az egyik gyerekbe, mondván hogy csak akkor beszéljen, ha kérdezték. A férfi a felvételen összehasonlította az AfD-re való szavazást egy lövöldözéses ámokfutással, majd tovább dramatizálva a helyzetet kijelentette: azt kell  eldönteni, hogy egy, a törvényeket tisztelő nemzet lesznek, vagy „barna levessé”, azaz nácikká válnak.

A hangfelvétel német nyelvű, de angol felirat is van rajta:

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kohazi
2020. március 14. 15:20
A németek barmok,van a csorda és a vezérbika, most a vezér tehén, vagy jól csinálnak valamit,mindentől elvonatkoztatva, más kategória nincs.
barany
2020. március 14. 14:03
Az ilyen idióta tanárt seggbe kellene rúgni, hogy repüljön, mint a Szojuz űrhajó. (Ami úgy is közel áll a szívéhez.)
Akitlosz
2020. március 14. 04:18
S persze arra is mérget lehet venni, hogy ez sem matematika óra volt.
Akitlosz
2020. március 14. 04:15
"Nem lehet a diákoknak jobboldali véleménye Németországban" A tanároknak sem kellene, hogy lehessen. A politikát ki kellene tiltani a közoktatásból. Azért feleslegesen járnak iskolába, hogy a napi politikáról vitatkozzanak. Ennek SEMMI hasznát nem fogják látni az életükben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!