Huszonhárom év börtönt kapott Harvey Weinstein

2020. március 11. 16:35

Az ügyészek szerint Weinsteinnek a lehető legnagyobb büntetést kellett kapnia, tekintettel az élete során a nőkkel szemben elkövetett erőszakos cselekedetekre.

2020. március 11. 16:35

Hollywood korábbi teljhatalmú urát nemi erőszak és zaklatás miatt huszonhárom év börtönre ítélték – írta meg a BBC. Weinsteint még múlt hónapban mondta ki bűnösnek a new york-i bíróság. A producer ügyvédei azzal érveltek az ítélet ellen, hogy még a legminimálisabb – öt éves – börtönbüntetés is életfogytiglaninak minősülne az esetében. Az ügyészek azonban úgy látták, hogy Weinsteinnek a lehető legnagyobb büntetést kell kapnia, tekintettel az élete során a nőkkel szemben elkövetett erőszakos cselekedetekre, valamint a cselekedetei „megbánásának hiányára”. 2017. októbere óta tucatnyi nő állt elő azt állítva, hogy Weinstein szexuális visszaélést követett el velük szemben, beleértve a nemi erőszakot is.

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2020. március 12. 08:26
A háborús meg az emberiesség elleni bűnök, valamint a pedofil bűnök azok nem évülnek el. A több évtizeddel ezelőtti, nehezen bizonyítható szexuális zaklatás ( mi is a definíciója?) erőszak sem. Nálunk egy fiatal lány meggyilkolásáért 4 év börtön jár, az is felezve. érdekes egyensúlyeltolódás.
Pusikas
2020. március 12. 08:01
Azt bírom,hogy amikor felelősségre vonás következik akkor mindegyik oxigénpalackkal ,járókerettel , 3 dokival felszerelkezve jelenik meg a tárgyaláson. Mint pl hagyó miklós. Névével ellentétben egy forintot sem hagyó tt sehol veszni. Weinstein is néhány hónapja valamelyik díjátadón csak úgy fickándozott egyik szépséges színésznőtől a másikig. Mulatságos ahogy átalakulnak ,mint a hernyó pillangóvá. Csak itt fordítva.
kálmi
2020. március 12. 06:07
Gusztustalan vénember.
Akitlosz
2020. március 11. 21:15
Magyarországon meg 4 évre ítélnek egy gyilkost.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!