Távozik az agg maláj kormányfő

2020. február 24. 08:50

Mahathir bin Mohamad 92 évesen lett újra kormányfő, két év után távozik.

2020. február 24. 08:50

Mahathir a lemondását hétfőn jelentette be, kijelentése szerint nem akar útjába állni egy új kormány megalakításának – jelentette az al-Dzsazíra hírtelevízió. A kormányfői közlemény szerint hétfőn hajnalban közölte szándékát Mahathir a maláj királlyal.

De nem csak a kormányfő távozott, hanem pártja, az Egyesült Maláj Nemzeti Szervezet (Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu) is kilépett a kormányzó koalícióból, amely a 2018-as választási sikert követően irányította a multikulturális Malajziát – ismertette az al-Dzsazíra.

A lépésre azután került sor, hogy kiderült,  a 94 éves Mahathir a korábban közöltekkel ellentétben mégsem akarja átadni a kijelölt kormányfő-utódnak, a nála jóval fiatalabb, 72 éves Anwar Ibrahimnak a kormányrudat. Jellemző a közöttük húzódó politikai ellentétre, hogy ezelőtt Mahathir volt az, aki miatt Anwar börtönbe került.

(Mandiner)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BAJA
2020. február 24. 10:18
De hát ők egy nagyon demokratikus koalíció...!
Nehidd El
2020. február 24. 09:02
Orbánnak is lehet ezek szerint még 35 aktív éve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!