Lengyel konzervatívok: nem szeretnénk új frakciót

2020. január 15. 16:33

Az Európai Konzervatívok és Reformerek frakcióvezetője szerint nem valószínű, hogy új frakciót hoznának létre az olasz Liga, a lengyel Jog és Igazságosság, valamint a Fidesz részvételével az Európai Parlamentben.

2020. január 15. 16:33

A lengyel kormánypárt most az Európai Konzervatívok és Reformerek frakció vezető erejét adja. A frakcióvezető az Euronewsnak Strasbourgban a következőket mondta: „Nem valószínű, hogy új frakciót alapítanánk. Inkább teljesen valószínűtlennek nevezném. Az Európai Konzervatívok és Reformerek frakciója semmiképpen nem fog megszűnni. Nem túl egyszerű belépni a frakciónkba, de nyitottak vagyunk.” A frakcióvezető hozzátette, politikai nézeteik nem egyeznek mindenben a Fidesszel és a Ligával, de ez nem zárja ki az együttműködést.

Megkérdeztük Deutsch Tamást is az új csoport ügyéről. Ő azt mondta, amit nyilvánosan el lehetett mondani a Néppárt és a Fidesz jövőjéről, azt már elmondták Magyarországon. „Van egy világos elképzelésünk arra vonatkozóan, hogy milyen politikai vonalvezetéssel kaphatna új erőre a Néppárt.

És akkor a Fidesz a maga Néppárton belüli legjobb választási szereplésével hozzá tud járulni a Néppárt sikereihez”

– mondta a Fidesz EP-delegációjának vezetője.

„Amit értékelő, újságíró, elemzésként, vagy találgatásként mond, azzal komoly politikus nem foglalkozik. Még én sem” – fogalmazott.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rantarcrough
2020. január 17. 12:15
M︆︆o︆︆︆︆︆o︆︆︆︆︆X︆︆︆i︆︆.︆︆︆n︆︆e︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
brabant89
2020. január 16. 01:17
A félreértések elkerülése végett: a PiS nem azt mondta, hogy nem léphet be hozzájuk a Fidesz, hanem azt, hogy nem akarnak onnan kilépni és a Fidesszel (meg a Ligával) új frakciót létrehozni. A Fidesszel a legfőbb problémájuk az oroszokhoz fűződő viszony. A lengyelek nagyon bizalmatlanok az oroszokkal szemben, és ennek nyilván nem tett jót, hogy Oroszországban zuhant le máig tisztázatlan körülmények között Kaczynski ikertestvérének a gépe. Nem hinném, hogy a lengyelek örülnek annak, hogy Orbán befogadta az orosz kémbankot, és diplomáciai mentességet adott a tisztségviselőinek. Valószínűleg Orbánnak vissza kell vennie az oroszokkal való jó viszonyból, ha a Fidesz be akar ülni a PiS mellé. Vera Jourová, aki bejelentette, hogy folytatni kívánják a Magyarország elleni 7-es számú eljárást, Babis pártjának a tagja, maga Babis jelölte biztosnak. Úgy tűnik, hogy a fideszes V4 sikerpropaganda ellenére az együttműködés nem zökkenőmentes.
argreened
2020. január 16. 01:03
M︆︆︆︆︆o︆︆︆o︆X︆︆︆︆︆i︆︆︆︆︆.︆n︆︆e︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
balbako_
2020. január 15. 19:50
Nyugi, még nix ugribugri......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!