Korodi-Ráduly előválasztás jöhet Csíkszeredán

2020. január 23. 08:53

A jelenlegi polgármester kedden jelezte, hogy indulna a tisztségért.

2020. január 23. 08:53

Korodi Attila képviselő szerdán sajtótájékoztatón jelentette be: indulna a helyhatósági választásokon Csíkszereda polgármesteri tisztségéért.

„Sok biztatás, majd az utóbbi napok faggatásai után bejelentem: kérem a csíkszeredai városlakók bizalmát ahhoz, hogy Csíkszereda polgármestere legyek. Március 7-én én is indulok az előválasztáson” – idézte a volt környezetvédelmi minisztert a Maszol.ro.

Az RMDSZ képviselőházi frakciójának vezetője elmondta: döntését számos olyan beszélgetés, egyeztetés előzte meg, amelyek alátámasztották számára, hogy Csíkszeredának „vannak elhúzódó bajai, amelyek orvoslásra várnak”. A beszámoló szerint azt is közölte: a bejelentésének helyszínválasztása sem véletlen, hiszen „a városi piac környékén uralkodó állapotok is azt mutatják, hogy ebben a városban nincs rend, nincs rendszer, nincs kulturált parkolás, a közlekedés kaotikus”. A politikus kiemelte, a megyeszékhely zöldségpiaca nem csak rendezetlen, hanem drága is, ahogy a város lakásárai is riasztóak lehetnek a fiatalok számára. Korodi szerint Csíkszeredát vonzóvá kell tenni a  fiatalok számára, ugyanígy vállalkozók számára is megfelelő feltételeket kell teremteni. „A város motorjait be kell indítani, mert stagnálunk” – fogalmazott a Maszol szerint.

Ráduly Róbert jelenlegi városvezető kedden jelentette be, hogy újabb mandátumot szeretne, valamint azt, hogy távozik a helyi RMDSZ vezetéséből. Korodi Attilának vele kell majd megküzdenie a városi RMDSZ által szervezett március 7-i előválasztáson.

(Mandiner)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!