Kiderült, mikor jelentik be Corbyn utódját

2020. január 06. 19:41

Postán választják meg február 21-e és április 2-a között.

2020. január 06. 19:41

Az ellenzékben levő brit Munkáspárt április 4-én jelenti be, hogy ki lesz új vezetője – így döntött hétfőn a párt végrehajtó bizottsága. Az új vezető Jeremy Corbynt fogja váltani, akinek irányításával a párt történelmi vereséget szenvedett a december 12-i választáson Boris Johnson Konzervatív Pártjával szemben. A munkáspárt 85 év óta nem szerepelt ennyire rosszul, ami miatt azután Corbyn úgy döntött, hogy lemond.

A párt hétfői közlése szerint az új vezetőt február 21-e és április 2-a között postai szavazással választják meg a párttagok. Corbynt gyakran bírálták azért, hogy a pártot túlságosan balra vitte, de még mindig erős a támogatottsága a párt „közembereinek” seregében. Nagy-Britanniában a Munkáspárt 2005 óta nem nyert parlamenti választást.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyúlgerinc
2020. január 07. 10:44
Ha nem változtatanak eddigi, a bolsevik rendszerhez nagyon is hasonlatos politikájukon, ne is várják, hogy a hatalom közelébe jutnak. Ha csak a Momentum angliai kirendetsége segítségével nem sikerülne...☺☺☺
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!