Bánffy-kastély újulhat meg a magyar kormány jóvoltából

2020. január 14. 14:54

Megerősítik a tervek szerint a főépületet, és egy Bánffy-emlékhelyet is létrehoznak.

2020. január 14. 14:54

Szombaton jelentette be a bonchidai Bánffy-kastélyt felújításával foglalkozó Transylvania Trust Alapítvány, hogy a magyar kormány támogatásával sikerül megmenteniük a kastély főépületét – számolt be a Transindex. Azt írták, hogy a kétéves projekt során megerősítik a főépület szerkezetét, a romantikus szárnyban pedig egy Bánffy Miklós-emlékteret hoznak létre. Elsőként a pincében kezdték el a munkát, aláfalaztak és felújították a boltozatokat – derül ki a bejegyzésből.

A támogatást még 2018 decemberében ítélte meg a magyar kormány, 300 millió forintot (nagyjából 900 ezer euró), az indoklás szerint a Bánffy-kastély felújítására és oktatási tanműhelyként történő hasznosítására. Mint a bejelentésben is írják, mostanáig tartott a tervezés és az engedélyek beszerzése.

A portál szerint még nem lehet pontosan tudni, hogy mit fedeznek a magyar kormány támogatásából, mivel Hegedüs Csilla, a Transylvania Trust Alapítvány elnöke jelenleg szabadságon van, és Makay Dorottya, a felújítás tervezője sem akart nyilatkozni a portálnak.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
raphilre
2020. január 17. 17:55
M︆︆︆︆︆o︆︆︆︆︆o︆︆X︆︆i︆︆.︆︆n︆e︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
rantarcrough
2020. január 17. 12:55
M︆︆o︆︆︆︆︆o︆︆X︆︆i︆︆︆︆.︆n︆︆e︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
argreened
2020. január 16. 01:44
M︆︆︆︆︆o︆︆︆︆o︆︆X︆︆︆i︆︆︆.︆︆n︆︆︆︆︆e︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
protoutmie
2020. január 15. 19:42
M︆︆︆o︆︆︆︆︆o︆X︆︆︆︆︆i︆.︆n︆e︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!