A házaspár, akiknél a közös ebéd miniszteri találkozó is

2020. január 20. 12:44

Pablo Iglesias és Irene Montero az első koalíciós spanyol kormányban vállalt tisztséget.

2020. január 20. 12:44

A spanyol belpolitika sztárpárjának nevezte a 24.hu az új spanyol kormány két tagját, akik az életben is egy párt alkotnak. Azonban az igazság az, hogy már korábban is kiemelt figyelmet kaptak a spanyol közvéleménytől: ugyanis egész Spanyolországot lázban tartotta 2018 nyarán ikreik születése, akik a vártnál három hónappal korábban jöttek a világra, és heteken át küzdöttek az életükért, sikerrel. 

Ennek kapcsán a királyi családnak is megköszönték az érdeklődést, még úgy is, hogy a hírek szerint az anya, Irene Montero meggyőződéses republikánus (20. századi szóval: köztársaságpárti), aki szerint a 21. században már nincs szükség királyságra mint intézményre.

A szüléshez hasonlóan nem volt egyszerű az sem, ahogy végül mindketten az első spanyol koalíciós kormány tagjai lettek. Pedro Sánchez, a szocialista párt jelöltje a két párt közötti tárgyalások során ugyanis először csak Monterót szerette volna felkérni miniszternek – ugyanis a baloldali radikalizmustól átitatott Podemos gazdaságpolitikája még számára is túl sok volt. De Montero hajthatatlan volt, és csak akkor vállalta volna a miniszteri posztot, ha a férjével és pártjával koalíciós megállapodást kötnek Sánchezék. Így végül kénytelen volt belemenni a PSOE abba a spanyol belpolitikában eddig szokatlan módon, hogy társutasa legyen a kormányzásban. Az új spanyol kormány pedig a hírek szerint olyan adózást vezet be, amit még a multicégek sem tudnak kikerülni.

(Mandiner)

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cambchanglug
2020. január 22. 12:45
M︆o︆︆o︆︆︆︆︆X︆︆︆︆i︆.︆︆n︆︆︆e︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
simonvitéz
2020. január 21. 17:59
Off: Itt Angliában is van egy sztárpáros: Harry herceg és Meghan. Pár napja a csapból is ők folynak, amiért olyan szépen beintettek a királyi családnak és elhuznak Kanadába. Még 11 nap van a Brexitig, de arról bezzeg halálos csönd van mind az írott, mind az elektronikus médiában.
Mezőbándi
2020. január 21. 09:09
Valóban nagyon szép, megkapó arca van a hölgynek. (Nem hiszem, hogy ez a hír ennél mélyrehatóbb kommentárt igényelne.)
reepurneu
2020. január 21. 06:38
M︆︆o︆o︆︆︆X︆︆︆︆︆i︆︆︆︆︆.︆︆︆n︆e︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!