Magyarics Tamás: A szenátus nem fogja megszavazni Trump felelősségre vonását

2019. december 21. 10:29

Donald Trump elmozdításának demokrata párti kísérlete akár még jól is jöhet az elnöknek.

2019. december 21. 10:29

A republikánus többségű amerikai szenátus valószínűleg nem fogja megszavazni Donald Trump elnök alkotmányos felelősségre vonását (impeachment) – mondta Magyarics Tamás Amerika-szakértő szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Magyarics álláspontja szerint ahhoz, hogy az eljárást megszavazzák, legalább húsz republikánus szenátornak kellene a demokratákkal együtt szavaznia, de ez teljességgel kizárt. Hozzátette, hogy az eljárás nem jogi, hanem politikai folyamat, hiszen a felek nem elfogulatlanul ítélkeznek.

A demokraták célja most az, hogy minél hosszabb ideig húzzák az eljárást, hiszen a szavazás végeredményéből Donald Trump politikai tőkét kovácsolhat a következő évi elnökválasztásra – vélte a szakértő.

Elmondta, az eljárást két vádpont miatt indították meg: hatalommal való visszaélés és az igazságügy akadályoztatása, de egyik sem áll sziklaszilárd alapokon; egy felmérés szerint pedig az emberek 32 százaléka úgy látja, az ügy használni fog Trumpnak.

(MTI)
 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
c.critical
2019. december 22. 16:24
Ez elég egyértelmű.
BőröndÖdön
2019. december 21. 15:14
Tomi egy zseni.
illiberator
2019. december 21. 13:48
Egyszerűen szólva ez egy bizalmatlansági szavazás a kisebbségben levő ellenzék részéről, aminek borítékolható az erdménye.
ráadás-éve
2019. december 21. 11:36
Pénteken a Facebook eltávolított egy több mint 900 fiókból, oldalból és csoportból álló globális hálózatot a platformról és az Instagramról – írja a Wired. A The BL online hírportálhoz köthető hálózat megtévesztő módszerekkel terjesztette a Donald Trumpot támogató narratívákat, nagyjából 55 millió felhasználót érhettek el. A szervezetben hemzsegtek a kamuprofilok, sok esetben a profilképet mesterséges intelligenciával hozták létre. A Graphika és a DFRLab csapata olyan képeket is bemutatott, amelyeket a mesterséges intelligencia alkotott. Bár mára a gépek meglehetősen ügyessé váltak a képalkotásban, az emberi anatómiát még mindig nem értik, és a hátterekkel és kiegészítőkkel is gyakran problémáik adódnak. Az apró hibákat a szemlélő elsőre nem feltétlenül veszi észre, alaposabb vizsgálat után viszont már szembetűnők. 24hu
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!