Tusk az egyetlen jelölt az EPP elnöki posztjára

2019. október 21. 09:58

A zágrábi tisztújításig nem várható döntés a Fidesz ügyében.

2019. október 21. 09:58

A lengyel Donald Tusk veheti át a francia Joseph Daul helyét a Fidesz európai pártcsaládjának, az Európai Néppártnak az élén, mivel ő az egyetlen jelölt a posztra – értesült az Euronews és a belga De Standaard. Mint a magyar nyelvű portálon megjelent hétfői cikkükben írják, ha megválasztják, akkor a döntés a magyar kormánypárt sorsáról már az ő elnöksége alatt várható. A hírcsatorna kommentárjában megjegyzi: az Európai Tanács leköszönő elnöke nem barátja az illiberális demokráciának.

Ismeretes, november 20-21-én Zágrábban lesz az Európai Néppárt következő kongresszusa, az Euronews brüsszeli forrása szerint a azonban a zágrábi találkozóig biztosan nem döntenek a Fidesz néppárti tagságáról, és a három tagú bölcsek tanácsának a jelentése sem fog előbb elkészülni. Manfred Weber néppárti frakcióvezető a múlt héten a páneurópai hírcsatorna kérdésére csak annyit mondott, hogy a Fidesz tagsága továbbra is „fagyasztva van”, és hogy amíg nincs fejlődés Magyarországon, ez így is marad.

A három tagú bölcsek tanácsa múlt pénteken találkozott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel Brüsszelben, ez volt a második megbeszélésük, ami Novák Katalin államtitkár szerint – aki Fidesz-alelnökként szintén részt vett ezen – a találkozó jó hangulatban telt.
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AKissLaci
2019. október 22. 13:19
Valahogy ez az EPP is kezd emlékeztetni a "nagy" Szovjetúnió pártjára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!