Handke: „Bátor döntés volt nekem adni az irodalmi Nobelt”

2019. október 11. 21:41

„Amikor elkezdtem egy merőben más hangnemben írni a jugoszláv polgárháborúról, az nagyon nagy port kavart, amit teljesen meg tudok érteni” – mondta az író.

2019. október 11. 21:41

Az írótársadalom neves tagjai mellett maga a kitüntetett Peter Handke is meglepődött, hogy ő nyerte el a neves elismerést – írja a Euroews. Az osztrák író saját házában fogadta az újságírókat, rögtönzött sajtótéjokztatót tartott.

„Amikor elkezdtem egy merőben más hangnemben írni a jugoszláv polgárháborúról, az nagyon nagy port kavart, amit teljesen meg tudok érteni. Úgyhogy megismétlem, nagyon bátornak tartom a stockholmi akadémia döntését” – mondta az író.

„Sosem hittem volna, hogy hánynom kell majd egy Nobel-díjtól” – írta az albán miniszterelnök, Edi Rama a twitteren. Bosnyák politikusok is felháborodtak, amiért a Slobodan Milosevicet és bűntársait védelmezni próbáló, a boszniai népirtást megkérdőjelező író a legrangosabb irodalmi kitüntetésben részesülhetett.

(Euronews)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
deveto
2019. október 14. 17:25
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
amaurote
2019. október 12. 16:19
a svédek így terjesztik a libsi nézeteiket!!! és pénzelik az ateista, materialista, pogány hírességeket! remélem ha legközelebb magyar kap nobelt, orbán nem engedi hogy a svéd pénz megrontsa a magyarokat!!!!!448484848444
gingchantops
2019. október 12. 10:19
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Lotti
2019. október 11. 22:43
Balról már durván betámadták. Nem ismerem a tevékenységét. A Nobel-díjról mindeddig azt gondoltam, hogy azt a művészi teljesítményért adják, függetlenül az alkotó politikai nézeteitől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!