Cavusoglu: Ankara szolidaritást vár NATO-szövetségeseitől a terrorizmus elleni harcban

2019. október 11. 11:44

Ankara nyílt támogatást vár – szögezte le a török külügyminiszter.

2019. október 11. 11:44

Törökország szolidaritást vár NATO-szövetségeseitől a terrorizmus elleni harcban – jelentette ki Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter pénteken Isztambulban Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral tartott sajtótájékoztatóján, miután Ankara két nappal korábban terroristaellenes hadműveletet indított Északkelet-Szíriában.

Cavusoglu leszögezte: „nem elég azt mondani, hogy értjük Törökország aggodalmait, Ankara nyílt támogatást vár”. A török hadsereg a terroristák, köztük az általa terrorszervezetnek tartott, Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd fegyveres csoport, valamint az Iszlám Állam dzsihadista terroszervezet ellen indított szerdán offenzívát.

Stoltenberg pénteken arra figyelmeztetett: meg kell akadályozni, hogy az utóbbi években elfogott dzsihadisták megszökjenek az internálótáborokból. A NATO-főtitkárt a nap folyamán később Recep Tayyip Erdogan török elnök is fogadja.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!