Brexit-főpróbát tartottak a calais-i kikötőben

2019. szeptember 25. 23:04

A hatóságok elégedettek a teszt eredményével.

2019. szeptember 25. 23:04

Calais kikötőjében élesben is kipróbálták a francia vámosok és határőrök azt a határ- és vámellenőrzési rendszert, amit az Európai Unió külső határain kell alkalmazni. Egyesével és részletesen vizsgálták meg a vámpapírokat és a kamionokat. Minderre azért volt szükség, hogy kiderüljön, mennyire készültek fel a francia hatóságok arra a lehetőségre, hogy az Egyesült Királyság megállapodás nélkül hagyja el az Európai Uniót. 

A calais-i régióban már most hétszázzal több vámtiszt dolgozik, mint korábban, a calais-i kikötőben 270 fővel emelték a létszámot. A francia hatóságok elégedettek a teszt eredményével, a Euronews által megkérdezett kamionsofőr szerint viszont komoly visszalépés szemtanúi lehetünk. 

A nyitóképen: Calais kikötője (MTI/Balogh Zoltán)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2019. október 05. 12:45
Franciak? Felkeszultek? Hadd rohogjek..
gin74tonic
2019. szeptember 27. 04:01
1.a brittek hulyek. 2. ha nem, ervenybe lep az elso pont Brusszel meg fogja sz@patni nem kicsit a britteket hogy elvegye a kedvet barkinek aki "...xit" et tervez. Szerintem N-Ireland es Skocia is le fog valni - hogy ujra EU-s orszag legyen, lasd ket legyet egy csapasra.
hartnesz
2019. szeptember 26. 09:32
Hát ez komoly Mert a franciákat a britek felől fenyegeti ám a sáskahad...
Dorset Naga
2019. szeptember 26. 09:29
Ja, és a migriket is jobban fogják ellenőrizni, de szerintem ez már Londonnak mindegy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!