Olasz kormányfő: Salvini illojális

2019. augusztus 16. 08:21

Az olasz miniszterelnök, Giuseppe Conte, hűtlenséggel vádolta meg Matteo Salvinit.

2019. augusztus 16. 08:21

Az olasz miniszterelnök, Giuseppe Conte, hűtlenséggel vádolta meg Matteo Salvinit – számol be az Euronews.

A közösségi médiában közzétett nyílt levélben arról is írt, hogy a belügyminiszter megszállottan próbálja megakadályozni a bevándorlást. Conte, aki nem tartozik egyik párthoz sem, felrótta továbbá, hogy  Salvini megtagadta, hogy egy menekülteket szállító hajó beléphessen az olaszországi kikötőkbe.

Az Északi Liga vezetője bizalmatlansági indítványt nyújtott be a kormánynak. Salvini a múlt héten kijelentette, hogy jobboldali pártja már nem támogatja az Öt Csillag Mozgalom jelenlegi szövetségét, valamint reméli, hogy hamarosan új választások lesznek, amelyen megpróbálja kihasználni pártja növekvő népszerűségét. Jelenleg az intézményellenes Öt Csillag Mozgalom foglalja el a legtöbb helyet kamarában és a szenátusban. Salvini ezt igyekezne megtörni, de úgy tűnik, nem a terv szerint haladnak a dolgok.

Az Öt Csillag és az ellenzéki Demokrata Párt (PD) megakasztotta a vitát a bizalmatlansági indítványról, és új koalíció létrehozásáról tárgyal, amely félrevezetné Salvinit. Conte azzal vádolta a belügyminisztert, hogy a bevándorlási kérdést szavazatszerzésre használja fel, nem pedig az olasz partnerekkel való megoldások keresésére.

Megértem az ön hűséges és megszállott álláspontját a bevándorlás kérdésének kezelésében, ami a »zárt kikötők« képletére redukálódik. Ön egy politikai vezető, és igyekszik növelni a támogatottságát” – írta.

Salvini egy sajtótájékoztatón ironikus választ adott Conte észrevételeire:

Igen, bűnös vagyok az olasz állampolgárok biztonságával kapcsolatos megszállottságom, és az embercsempészek és emberkereskedők bűnrészességében tevékenykedő, nem kormányzati szervezetek (NGO-k) elleni küzdelem miatt. Hatvan millió olasz fizet a megszállottságomért.”

Elmondta azt is, hogy a Liga minden tőle telhetőt meg fog tenni, hogy megakadályozza az Öt Csillag és a PD közötti esetleges koalíciót.

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2019. augusztus 16. 13:47
Újabb szó a tárban; "illojális" Ízlelgessük, szokjunk hozzá. Felkészül; ilkörnyezettudatos
lynx
2019. augusztus 16. 13:45
Mindent elkövetnek, csak ne legyen új választás. Félnek, hogy Salvini akkor mindent visz.
catalina9
2019. augusztus 16. 10:16
„Igen, bűnös vagyok az olasz állampolgárok biztonságával kapcsolatos megszállottságom, és az embercsempészek és emberkereskedők bűnrészességében tevékenykedő, nem kormányzati szervezetek (NGO-k) elleni küzdelem miatt. Hatvan millió olasz fizet a megszállottságomért.” Salvini karakán fickó, Conte pedig Weber 2.0
balsors
2019. augusztus 16. 10:13
Az olaszok helyében a szárazföld helyett egy hajón venném át őket, és egyből az állítólagos befogadók kikötőjébe vinném őket, ha megtagadnák az átvételüket, akkor meg vissza Líbiába menne a hajó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!